AGİD'in yönetimi değişti

Antalya Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Seçimli genel kurulda derneğin yönetimi değişti. Onur Kaya başkanlığındaki listede yer alan 17 isim derneğin yeni yönetimini oluşturdu.

AGİDin yönetimi değişti
30 Ağustos 2013 Cuma 22:37 tarihinde eklendi, 1.114 kez okundu.

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya milletvekilleri ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu, Muratpaşa Kaymakamı Cevdet Can, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve iş dünyasının temsilcileri ile AGİD üyelerinin katıldığı genel kurul dernek binasında yapıldı.

Yeniden aday olmayan AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, 700 üyeleriyle Antalya'nın en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını belirterek, "Bugün bayrağı teslim etme günü. Yeni yönetim kurulumuzun önderliğinde daha büyük hedeflere ilerleyeceğiz. Hem Türkiye'de hem dünyada AGİD adına büyük işler yapılacağından şüphemiz yoktur." diye konuştu.

Antalya Milletvekili ve AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da AGİD'in Antalya'ya 20 yıldır başarıyla hizmet ettiğini söyledi. AGİD'in ve üst kuruluşu olan TUSKON'un Türkiye ekonomisine sağladığı katkının yadsınamayacağını ifade eden Çavuşoğlu, bugün dünyanın neresine gidilirse gidilsin bir Türk firmasının ve ürünün görülebildiğini belirterek, bunun AGİD ve TUSKON gibi kuruluşların üyelerinin oralara gitmelerini teşvik etmeleriyle sağlandığını dile getirdi.

AGİD gibi sivil toplum kuruluşlarının ekonomiye katkılarını yanı sıra sivil toplumun ve demokrasinin gelişimine de önemli faydalar sağladığının altını çizen Çavuşoğlu, şöyle konuştu: "Türkiye değişimi yakalama çalışan bir ülke. Sivil demokrasiye geçmeye çalışan bir ülke.

Darbe kalıntılarından kurtulmaya çalışan bir ülke. AGİD gibi kuruluşların ve üyelerinin Türkiye'de sivil demokrasiye geçiş konusundaki hassasiyetini biliyoruz ve kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. 2010 yılındaki anayasa değişikliği Türkiye için bir dönüm noktasıydı. Meclis'e o paketi getiren iktidarımız oldu ama daha sonraki referandumda ben biliyorum ki Antalya'da bizlerden çok sizler çalıştınız. O Türkiye için önemli bir dönüm noktası olan anayasa paketinin halk tarafından kabul edilmesinde büyük katkılarınız var. Sivil demokrasiye katkınız için teşekkür ediyoruz."

TOBB Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, dünyada güçlü ve kaliteli bir demokrasiye sahip olmanın yolunun zenginlikten geçtiğini belirterek, bunun ise sivil toplum kuruluşlarıyla, işadamlarıyla, birlik ve beraberlikle sağlanabileceğini vurguladı.

İşadamları olarak görevlerinin Türkiye'nin refahını artırmak olduğunu kaydeden Budak, "Dinamik bir ülkeyiz. Dünyanın her yerindeyiz. Afrika'da, Orta Asya'da, Avrupa'da varız. Ayak basmadımız yer kalmadı. Gözü kara grişimcileriz. Dilini bilmediğimiz ülkelere gidip ürettiğimiz malı satıyoruz. Bunda sizin çok büyük katkılarınız var." diye konuştu.

Vali Sebahattin Öztürk de ülkeye ve Antalya'ya sağladıkları katkılar için AGİD'e ve üyelerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından seçimlere geçilmeden önce Antalya Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, yeniden aday olmayarak görevini bırakan Ahmet Yahya Taşçı'ya teşekkür plaketi verdi. Tek liste halinde yapılan seçim sonucunda Onur Kaya AGİD'in yeni başkanı oldu. Genel kurulda AGİD tüzüğünde yapılan bazı değişiklikler de kabul edildi.

AGİD'İN YENİ YÖNETİMİ

AGİD'in 17 kişilik yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Onur Kaya (başkan), Alper Cömertoğlu, Halil İbrahim Hamamcıoğlu, Akif Tamince, Ahmet Ünal, Sıtkı Yılmaz, Mustafa Küçükoğlu, Sekir Ağartıoğlu, Kadir Sarı, Ferhat Sezer, Ayla Nalbant, Aslı Ulukanlı, Orhan Cin, Hidayet Şimşek, Mehmet Bilen, Zekeriye Öner, Muharrem Söğütlü.


CİHAN