Ağır hastalıktan kurtuluşunu anlattı

Sabah kuşağında ilk kez Show TV’nin ‘Saba Tümer ile Bugün’ programına konuk olan pop müziğin Minik Serçe lakaplı kraliçesi Sezen Aksu, esprili bir vasiyet açıklaması yaptı

Ağır hastalıktan kurtuluşunu anlattı
06 Kasım 2012 Salı 09:08 tarihinde eklendi, 1.075 kez okundu.

 

Pop müziğin kraliçesi Sezen Aksu, ilk kez bir sabah programına konuk oldu ve “Saba Tümer ile Bugün”de hayranlarıyla hasret giderdi. Aksu’nun menajeri Yaşar Gaga’nın montajını izleyip onay verdikten sonra yayınlanan program, Minik Serçe’nin dört ay önce taşındığı Anadolu Hisarı’ndaki stüdyosunun bahçesinde gerçekleşti.
 
Röportaj aralarında Aksu’nun Fahir Atakoğlu yönetimindeki orkestrası eşliğinde klasikleşmiş şarkılarını seslendirdiği bölümlere de yer verildi. Programda Aksu’nun iki ilahi de seslendirdiği 10 yıl önce verdiği “Türkiye Şarkıları” konseri ilk kez ekrana geldi. Aksu bir ara espri yaparak, “Mezar taşıma ‘Anlamaktan öldü’ yazsınlar” diyerek vasiyetini de açıkladı. Aksu’nun Saba Tümer ile röportajı twitter’da kısa sürede trend topic listesine girdi. İşte sohbetten notlar:
 
‘Pinponla  iyileştim’
Böbreküstü bezleri rahatsızlığını pinpon oynayarak yendiğini söyleyen Aksu, “Böbreküstü bezleri uyuduğu zaman kolay uyanmayan bir organ. Ben de turnedeydim, ses tellerimde kanama vardı. Kortizon iğnesi yapılması gerekiyordu. Bazı insanlarda yıllarca kullanınca bir şey olmaz ama bende 6 - 7 iğnede oldu.
Çok ağır bir süreçti. Dışarıdan kortizon gelince beyin, böbreküstü bezlerine ‘Sen dur’ diye emir veriyor. Hocam Osman Müftüoğlu, ‘Yeniden çalışır hale gelmesi için adrenalin salgılanması gerekiyor’ dedi.
O dönem, sahneye çıkıyordum ama sonrasında garajda uyuyordum. Beni sabah garajdan alıyorlardı. Bu dönemde pinpon hayatımı kurtardı. Pinpon acayip kardiyo da yapıyor... O yüzden pinpon hayatımda çok önemli. Pinponu güzel oynarım. Günde 8 - 10 saat pinpon oynuyordum. Pinponu Önder (Fırat) öğretti. Bilmeyen biriyle oynamak da çok sıkıcıdır. Sonra Önder’i de yendim. Önder’in biraz dişleri uzadı” diyerek espri yaptı. Kanlıca meydanındaki rahatlığını, Bebek’te yaşayamadığını anlatan Aksu, “Bebek’te rahat yürüyüş olmuyor. Bir süre sonra hiç durmadan fotoğrafı çekilen insanda asap bozukluğu oluyor. Hiç durmadan şöyle bir cümle ile karşılaşıyorsun; ‘Madem ki ünlüsün, her şöhretin bir bedeli var.’
 Ben anlamadım. Bu ayet midir ya da Kuran’da yeri mi var da benim haberim yok. Niye böyle bir karşılığı olsun? Elbette kamuoyu önünde yaptığım işle ilgili haberlerim ve fotoğraflarım olacak. Ama bir saniye bile bırakılmaması... Ben anlamadım bu cümleyi... Bu lafı kim ortaya attıysa ben onunla aynı fikirde değilim. Madem şöhret oldum, hayattaki en önemli şeye ben mi sahip oldum? ‘Bu cezayı çekeceksin?’ diyorlar. Böyle şey olabilir mi? Bu konuya isyan ediyorum.”
 
‘Bütün analar birleşmeli’
Sohbet sırasında 30 yıldır teröre çözüm bulunamamasına kızan Aksu,  sözlerini şöyle sürdürdü:
“Herhalde bizim bilmediğimiz çok büyük bir detay var. Görünen fotoğrafın üzerinden ahkâm kesilecek durum değil. Belli ki, arkasında çok derinlikli, incelikli bir satranç var. 30 yıldır bu ülkede herkesin ciğeri sökülüyor. Tek çözümün, 30 yıldır uygulanan çözüm olduğuna inanmam söz konusu değil. Başından beri de inanmadım. Allah devlete zeval vermesin.
 
Bence analar sormalı, erk de cevap vermeli. Bütün analar birleşmeli ve ‘30 yıldır niye çocuklarımız ölüyor, bunun başka çözümü yok mu?’ diye sormalı. Erk de buna mantıklı bir cevap vermeli. İkna olmamız gerekiyor.”

Milliyet