Ağız içinden idrar kanalı yaptılar

Denizli'de idrar yolu darlığı nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran 59 yaşındaki emekli işçi Mehmet Koparan'ı sağlığına kavuşturmak için ilginç bir ameliyat yapıldı.

Ağız içinden idrar kanalı yaptılar
15 Ağustos 2014 Cuma 12:36 tarihinde eklendi.
Koparan'ın ağzında yanağının iç kısmından alınan doku parçasıyla yeni bir idrar kanalı yapılarak penisine takıldı. Sağlığına kavuşan Koparan, hastaneden taburcu olmayı bekliyor.
 
Daha önce prostat ameliyatı olan Mehmet Koparan, idrar yolu darlığı nedeniyle idrarını yapmakta sıkıntı çekince Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Üroloji Bölümü'ne başvurdu. Prof. Dr. Zafer Aybek ve Yrd. Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş, Koparan'ın rahatsızlığını gidermek amacıyla yeni bir idrar kanalı yapmak için ameliyat kararı aldı. Koparan'ın sağ yanağının arkasından doku parçası alınarak, idrar kanalı yapıldı. Vücutta tek kıl çıkmayan yerin yanak içi olması nedeniyle idrar kanalı yapılan doku, kapalı ameliyatla Koparan'ın penisine takıldı. Bir süre daha hastanede tedavisi devam edecek olan Koparan, yapılan ameliyatın ardından sağlığına kavuştu. 
 
Taburcu olmayı bekleyen Mehmet Koparan, idrarını yapamadığı için rahatsızlık çektiğini hatırlatarak, "İdrarımı yapamayınca büyük acılar çekiyordum. Çareyi Pamukkale Üniversitesi'nde buldum. Ağzımdan parça alıp, idrar kanalı yaptılar. Ameliyat çok başarılı geçti" dedi. 
 
'AĞIZ İÇİ BÖLGESİNDE KIL ÇIKMADIĞI İÇİN'
 
Prof. Dr. Zafer Aybek, idrar yolu darlığının prostat ameliyatları olan bazı kişilerde görüldüğünü belirterek şu bilgiyi verdi:
 
"Ağız içi bölgesinde kıl çıkmadığı için tercih ettik. Kapalı ameliyatla yeni idrar kanalını hastamıza nakil yaptık. Bu tür tedavilerde kapalı ameliyat yöntemi denenmelidir. Bu tür darlıklar, başka bölgelerden alınan dokularla da tedavi edilebiliyor. Ancak özellikle deri kullanılması durumunda yeni yapılan idrar yolunda kıllanma olabilirdi. Bu nedenle yanak içi dokularını tercih ettik"