Ağrı'yı UFO'lar bastı

Ağrı’da çekilen fotoğraflarda yer alan cisimlerin bugüne kadar kayda alınmış en net UFO görüntüleri olduğu iddia edildi.

Ağrıyı UFOlar bastı
25 Aralık 2012 Salı 16:11 tarihinde eklendi, 2.051 kez okundu.

Ağrı’nın güneyinde geçtiğimiz gün çekilen ve Airturk haber sitesinde yer alan fotoğraflardaki görüntülerin UFO'lara ait olduğu öne sürüldü.

 
İddiaya göre öğlen saatlerinde çekilen fotoğraflarda gökyüzündeki beyaz parlak cisimler hızla hareket ederek bir süre göründükten sonra mavi bir iz bırakarak gözden kayboluyor.
 
Fotoğrafları inceleyen Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
“Kurumumuza gönderilen fotoğraflar üzerinde özel filtre analizi ve programlarla yapılan her türlü piksel, gölge, ışık, kontrast, negatif… vs değerlerin detaylı olarak incelenmesi ve analizi sonucu görüntülerdeki cisimlerin kesinlikle montaj olmadığı tespit edilmiştir.
 
Bu cisimlerin hiç bir şekilde bilinen konvansiyonel araçlarla ve görüntülerle uyuşmadığı ve cisimlerin uydu, venüs, meteoroloji balonu, çin feneri, kuş, uçurtma, uçak veya herhangi bir atmosferik fenomen olmadığı tespit edilmiştir.
 
Bu cisimler kurumumuz tarafından “UFO” olarak sınıflandırılmıştır.”