Ahi Evran Üniversitesi'nde taşeron işçiler eylem yaptı

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüs alanında bulunan inşaatlarda çalışan 60 taşeron işçi, ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Ahi Evran Üniversitesinde taşeron işçiler eylem yaptı
24 Nisan 2014 Perşembe 21:43 tarihinde eklendi.

Üniversite Yerleşkesi alanında eylem yapan işçiler adına konuşan İrfan Şahin, TOKi adına üniversitenin bazı inşaatların yapım işini alan taşeron firmanın kendilerine 4 aydır paralarını ödemediğini dile getirdi.

Maddi anlamda zor günler geçirdiklerini ve ailevi sorunlar da çıktığını dile getiren, Şahin, "10 gündür biz burada kuru ekmek ve domates yiyoruz. Şu anda da yiyecek ekmek dahi bulamıyoruz. Acilen derdimize çözüm bulunması gerekiyor. Hakkımız olan ve alın terimizle kazandığımız paramızı istiyoruz. Taşeron firma gelsin kimse bizim hakkımızı versin. Çünkü biz emekçiyiz. Biz alın terimizi ve hakkımızı istiyoruz" dedi.

Taşeron işçilere destek veren ve mağdur olduklarını belirten Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nuri Satılmış ise Kırşehir'de taşeron işçi kıyımı ve hak kaybı yapıldığı dile getirdi. Satılmış, "İşçi kardeşlerimizin 4 aydır maaşlarını alamadıkları, sigorta primlerinin eksik yatırıldığını, asgari ödemeleri alamadıkları söylüyorlar. Aylardır yemek yok ve son olarak da sularını dahi kesmişler. Bu insanların hastaları var mı yada başka sorunları varmı demiyorlar. İşçi arkadaşlar bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirmelerine rağmen Hiçbir girişim bulunulmadığı da bellidir. Buradan yetkililere sesleniyorum, bu sıkıntının biran önce son verilmesini talep ediyoruz." diye konuştu.


CİHAN