Ahırda fuhuş davası!

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde ahırının çevresinde fuhuş yapan kişileri ihbar eden köylünün inekleri bir süre sonra telef oldu. Köylü, "Fuhuş yapanları ihbar ettim, onlar da intikam için ineklerimi zehirledi" diyerek şikâyetçi oldu.

Ahırda fuhuş davası!
25 Kasım 2013 Pazartesi 08:27 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, mahkeme, davacı köylünün beyanlarının dışında delil olmadığı gerekçesiyle sanıkları beraat ettirdi. Yargıtay ise kararı bozarak, "Sanıklardan birini olay günü ahırın penceresinden çıkarken görenler var" dedi. Sanıklar, yerel mahkemede dört aydan üç yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanacak.
 
"CANINI YAKMASINI BİLİRİM!"
 
Yargıtay'ın kararına konu olay 2009'da Manisa'da yaşandı. Salihlide Mesindere Köyü'nde yaşayan U.Ç., ahırının çevresinde fuhuş yaptığını iddia ettiği G.Ü.'yü jandarmaya ihbar etti. U.Ç. daha sonra karşılaştığı G.Ü.'den ahırının çevresinden uzak durmasını isteyerek, "Ahırımın çevresinde fuhuş yaptığını jandarmaya ihbar ettim" dedi. G.Ü. ise "Ben senin canını yakmasını bilirim" diye karşılık verdi. > İkili arasındaki bu konuşmadan birkaç gün sonra köylü U.Ç.'nin ahırındaki toplam 5 inek aynı gün öldü. Hayvanlarına ot toplamak için beraberindekilerle kırsala giden U.Ç. ahıra geldiğinde ineklerinin cansız bedeniyle karşılaştı. Hayvanların topladığı otlardan zehirlenebileceğini düşünen U.Ç.'nin çağırdığı veteriner inceleme yaptı ve ineklerin tarım ilacıyla zehirlendiğini tespit etti.
 
SAVCILIK DAVA AÇTI
 
G.Ü.'nün tehditvari sözlerini hatırlayan U.Ç. savcılığa suç duyurusunda bulundu. Salihli Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli G.Ü. ve birlikte yaşadığı A.S. hakkında "haksız yere sahipli hayvanı öldürme" suçundan dava açtı. Savcılık, iddianamesinde, G.Ü.'nün, A.S.'yi azmettirerek U.Ç.'nin hayvanlarını zehirlettiğini savundu. Salihli 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, savunma yapan her iki sanık da suçlamaları reddederek, beraatlarını istedi. Hayvanların sahibi U.Ç. ise "İhbar ettim. 'Ben senin canını yakmasını bilirim" dedi. İntikam için ineklerimi zehirledi. Zararım tazmin edilsin" dedi.
 
YARGITAY: CEZALANDIRILMALILAR
 
Mahkeme, davacı köylünün beyanlarının dışında delil olmadığı gerekçesiyle sanıkları beraat ettirdi. Yargıtay 15. Ceza Dairesi yerel mahkemenin kararını "İneklerin zehirlendiği kesin. Sanıklardan birini olay günü ahırın penceresinden çıkarken görenler var. Cezalandırılmaları gerekir" gerekçesiyle bozdu. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, başsavcılığın onama kararına yaptığı itirazı reddedince karar kesinleşmiş oldu. Sanıklar, yerel mahkemede dört aydan üç yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanacak.