Ahmedinejad, Bursa'da coştu

'Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi’ne katılmak üzere karayoluyla bugün Bursa’ya gelen Mahmud Ahmedinejad, Bursa girişinde merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından karşılandı.

Ahmedinejad, Bursada coştu
27 Şubat 2015 Cuma 13:44 tarihinde eklendi.
'Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi’ne katılmak üzere karayoluyla bugün Bursa’ya gelen Mahmud Ahmedinejad, Bursa girişinde merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından karşılandı.
 
İRAN eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı 4'üncü ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak için geldiği Bursa'da, “Şeytan milletlerin baş düşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse, şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. Ve size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti (birliği) yakındır” dedi. 
 
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 'Erbakan’ı Anma ve Anlama Gecesi’ne katılmak üzere karayoluyla bugün Bursa’ya gelen Mahmud Ahmedinejad, Bursa girişinde merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan tarafından karşılandı. Vip minibüsle kaldığı otele gelen Ahmedinejad, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Konuşmasına besmele ile başlayan Ahmedinejad, Bursa’ya gelmekten çok bahtiyar olduğunu söyledi. Bursa’da kardeşleriyle olmaktan mutlu olduğunu söyleyen Ahmedinejad, “Kardeşlerimizle kucaklaşma imkanı bulduk. Merhum Erbakan büyük bir insandı. Oldukça idealist ve hedefleri olan bir insandı. Dünya meselelerini çok iyi tanıyordu. Beşer hayatının problemlerini çok iyi idrak etmişti. Kendi tasarladığı programlarla beşer hayatının düzelmesi için çaba gösterirdi. Gerçek anlamda bir siyasetçi ve mümindi. İmanı ile siyaseti birdi. İkiyüzlü değildi. İnsanlık toplumuna hizmet etmek için çaba sarfetti. Bütün dünyada adalet ve barışın yerleşmesi için çalıştı” dedi. 
 
“MİLLETLERİN REFA VE İZZETİ İÇİN BU YOLDA BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ” 
 
Emperyalistlerin önce milletleri zayıflatıp sonra da egemenlik kurduklarını kaydeden Ahmetdinejat, şöyle devam etti: 
 
“Gerçek siyasetçiler ise milletlerin arasındaki ilişkileri takviye yönünde hareket ederler. Merhum Erbakan milletlerin güçlü olması için hareket etti. Allah ona rahmet etsin. Milletlerin refah ve izzeti için bu yolda birlikte hareket etmeliyiz. Bu Erbakan’ı anmak ve ona saygı duymak anlamına gelir. Allah bizden birlik olmamızı istemiştir. Bizim arzu ettiğimiz büyüklük, sadece milletlerin büyüklüğünde yatar. Bursa’nın mümin halkıyla kucaklaşmak ve onlarla birlikte olmanın bütün milletlerin birliğine sebep bir başlangıç olması ümidindeyim.” 
 
“İRAN VE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ ULUSLAR ARASI PROBLEMLERİ ÇÖZER” 
 
Ahmedinejat, İran ve Türkiye millet ve devletlerinin dayanışma ve birlik içine girdikleri taktirde uluslararası alanda da problemlerin çözümüne büyük katkıda bulunacaklarını da ifade etti. Ahmedinejat, “Çünkü İran ve Türkiye iki büyük millet, devlettir. Kültür ve uygarlık sahibi iki millettir. İslam dünyasında değil, bütün dünyayı etkileyebilecek iki ülkedir Türkiye ve İran. Bunlar birlikte olurlarsa bölgenin çehresi de değişir. Ve dünyanın durumu da ıslah olur. Bu iki milletin birlik ve beraberliği yanında, düşmanlar da dikilmekteler. Şeytan milletlerin baş düşmanıdır. Milletler bir araya gelirlerse şeytan ve şeytani güçler hiçbir şey yapamazlar. Ve size şu müjdeyi vereyim ki, şeytanın ölümü ve milletlerin vahdeti yakındır” dedi.

DHA