Ahmet Altan'dan Karayılan'a hodri meydan

Murat Karayılan'ın 'kaçkınlar ve dönekler' dediği Taraf'tan Ahmet Altan sert cevap verdi

Ahmet Altandan Karayılana hodri meydan
01 Ekim 2011 Cumartesi 11:42 tarihinde eklendi.

 

Siirt'te 4 kadını öldüren PKK' için 'kadın katilleri' manşetini atan Taraf, örgütün hedefi haline geldi. Terör örgütü PKK ile Taraf karşı karşıya. Sivil ölümlerine karşı PKK'ya cesur çıkışlar yapan gazete, KCK'nın başındaki Murat Karayılan'ı rahatsız etti. Tepki gösteren Gazete sürmanşetten "PKK susmanızı istiyor" başlığını attı.
 
KÜRTLERİN AĞASI MISIN?
 
Taraf'ı "kaçkın, dönek ve kontra" diye üçe ayıran Karayılan'a gazetenin tepesindeki isim Ahmet Altan cevap verdi. Altan köşesinde "Sen kim olarak bütün Kürtlere emirler yağdırıp talimatlar veriyorsun, atası mısın, ağası mısın, efendisi misin?" diye sordu. 
 
AKILLI YAPAN ELİNDEKİ SİLAH MI?
 
"Bize akıl öğretmeyin" diyen Karayılan'a Altan, bugünkü köşesinden sert sözlerle cevap verdi, sözünü sakınmadı:
 
“Bize akıl öğretmeyin” diyorsun, arkasından maşallah herkese akıl öğretiyorsun, bütün Kürt halkına, bütün Kürt Sivil Toplum Kuruluşlarına, Kürdistan’daki bütün barolara, medyaya ve tabii Taraf Gazetesi’ne.
 
Seni bizim hepimizden daha “akıllı” yapan şey ne? Kimse sana ve arkadaşlarına akıl öğretmeyecek ama sen hepimize akıl öğreteceksin, bu ayrıcalığı neye borçlusun?
 
Yoksa seni hepimizden akıllı yapan elindeki silah mı? Bir keresinde övünerek söylemiştin ya, “24 saat içinde istediğimiz herkesi öldürtürüz” diye, bu mu seni hepimizden akıllı kılan?
 
Sen “Hepiniz susun, sadece ben konuşacağım, ben akıllıyım” diyeceksin, biz de “Aman susalım yoksa bizi sokak ortasında öldürürler” deyip susacağız, sen de böylece herkesten akıllı olacaksın, öyle mi?"
 
SUS PUS OLMAYIZ
 
Taraf'ı “Kandil’de yedi sivil öldürüldü” iddiasına ses çıkarmamakla suçlayan Karayılan'a Altan'ın cevabı hazırdı:
 
“Kandil’de yedi sivil öldürüldü” dediniz Türk medyasında sadece biz sürmanşetten duyurduk, Genelkurmay cevap verdi, onu da koyduk, karşı çıktınız, Roj TV’nin görüntülerine geniş bir yer açtık, Genelkurmay açıklamasını yaptı, onu da resimleriyle yayımladık.
 
Size de, “Buna cevap verin” dedik, sesiniz çıkmadı, sus pus olan biz değiliz, sensin, biz sus pus olmayız, bugüne kadar hiç olmadık, bundan sonra olacak da değiliz."
 
MUHTIRA POLEMİĞİ
 
Meclis'e girmemesini istediği BDP'ye verilen daha sonra yalanlanan KCK muhtırası da Altan'ın gündemindeydi. Karayılan'ı yalancılıkla suçlayan Altan'ın sorusu vardı:
 
KCK bildirisiyle ilgili “BDP’ye muhtıra vermedik” diyorsun, “asparagas” diyorsun, “o muhtırayı kendi kurumlarınıza” gönderdiniz, neden açıkça “öyle bir bildiri göndermedik” demiyorsun?
 
ÖDÜNÜZÜ PATLATAN O ELLER
 
"Kürt halkının yakasından elini çek" çağrısına Altan'ın verdiği cevap Karayılan'ı çok kızdıracak:
 
"Bizim kimsenin yakasında elimiz yok, biz kimiz ki bir halkın yakasından tutalım, askerlerimiz mi var bizim, silahlarımız mı var, adam mı vurdurtuyoruz, insan mı öldürtüyoruz?
 
Ama bu halkın iki eli var ve o iki el “barışı” engelleyenlerin yakasına yapışıyor, hepinizin ödünü patlatan da o eller işte."