Ahmet Bayer ve oğulları yargı önünde

Ahmet Bayer, oğulları Volkan ile Hakan Bayer'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Ahmet Bayer ve oğulları yargı önünde
15 Şubat 2013 Cuma 18:19 tarihinde eklendi, 1.161 kez okundu.

 

2.5 yıl önce turizmci Ahmet Bayer'in villasının terasından düşüp ölen 2003 yılı Miss Model Of The World (Mankenler Kraliçesi) yarışması birincisi Aslı Baş'ın (32) ölümü ile ilgili olarak Ahmet Bayer, oğulları Volkan ile Hakan Bayer'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 
 
Manken Aslı Baş, 21 Temmuz 2010 tarihinde saat 02.30'da, vurgun yediği için tekerlekli sandalyeye mahkum turizmci Ahmet Bayer'in Yalıkavak Beldesi'ndeki Clup Flipper Tatil Köyü içindeki villasının 6.5 metre yüksekliğindeki terasından düşerek yaşamını yitirdi. Mankenin ölümüyle ilgili olarak işadamı Ahmet Bayer (56) ile oğulları Volkan Bayer (24) ve Hakan Bayer'in (26) 'Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, suç delilerini yok etme gizleme veya değiştirme' iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün başlandı.
 
SANIKLAR HAZIR BULUNDU
 
1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Ahmet Bayer, tutuksuz yargılanan oğlu Volkan Bayer, tutuklu yargılanan diğer oğlu Hakan Bayer ile aynı davada delilleri karartmaktan yargılanan hizmetli Murat Umurirov, Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş, annesi Müesser Baş, avukatları Fahri Safa Küpçü ve Mustafa Tırtıl ile Bayer ailesinin avukatları Mustafa Apaydın, Mustafa İlker Gürkan ve Atilla Kaan Komut ile Bayer'in yakınları katıldı. Hakim yaklaşık 28 sayfalık iddianamenin okunmadan duruşmaya geçilmesini sağladı.
 
BAYER'İN MAKET VİLLASI ÜZERİNDEN İFADELER ALINDI
 
Ahmet Bayer tarafından yaptırılan ve olayın meydana geldiği villanın bir metrekare büyüklüğündeki maketin içeri alınması ile duruşma başladı. Duruşmada ilk olarak Volkan Bayer'in ifadesi alındı. Volkan Bayer, "Ben Aslı Baş ile 2006 yılında tanıştım, olay gecesi arkadaşlarımız ve ailemizle toplu yemeğe gidip geldiken sonra gece yarısı Aslı'yı merdiven başında ellerini başının arasına almış ağlarken gördüm. Kendisine sorduğumda 'Ahmet bana değer vermiyor, beni üzüyor' dedi. Ben de bunun doğru olmadığını söyledim. Yaklaşık yarım saat konuştuktan sonra ben odama çıktım. Gece yarısı büyük bir gürültü ve bağrışma ile uyandım, aşağı indiğimde 'Koş Aslı atladı' dediler. Yanına gittiğimde Aslı kanlar içindeydi. Bir havlu bulup yardım etmeye çalıştım. Ardından ambulans geldi. Tüm bildiğim budur, suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
 
"İDDİALAR TAMAMEN BİR HAYAL ÜRÜNÜDÜR"
 
Turizmci Ahmet Bayer, Aslı Baş ile 2006 yılından itibaren tanışıp birlikte olmaya başladıklarını, arada ayrıldıklarını, öldüğü tarihten iki ay önce yeniden barıştıklarını ve geleceğe yönelik planlar yaptıklarını belirtti. Bayer, "Aslı ile yaşadığımız tek sorun kıskançlık kriziydi. Bu nedenle de kendisini psikoloğa göndermiş ve tedavi olmasını sağlamıştım. O bana Almanya'da altı ay boyunca tedavi görürken bebek gibi bakmıştı. Bu nedenle hazırlanan fezlekenin iddia bölümü ne yazık ki tek bir kelimesi gerçek olmayan delillerle, tanık ifadeleri ile çelişen, bir hayal ürünü bir senaryodan başka bir şey değildir. Olay anında Aslı ile konuşurken birden 'Gideceğim ama ağabeyimin yanına değil intihar etmeye' diyerek gidip çitlerin üzerinden atladığını gördüm. Ondan sonra da baygınlık geçirdim. Bu olay meydana geldiğinde Aslı'nın darp edilerek aşağı atıldığı iddia ediliyor, ancak otel müşterileri dahil hiç kimse sesini duymuyor. Bu olay sessiz film gibi gelişmiş bir cinayet senaryosu mudur? Ben Aslı ile geleceğe yönelik plan yapıp hayatımı birleştirmeyi düşünürken iki oğlumu da cinayeti içine sürükleyerek böyle bir felaketi kendime de yaşatacak kadar kötü bir senaryo mu yazdım? Bu nasıl bir iddianamedir? Suçlamalar ve özellikle hazırlanan ilk kriminal rapor ailemizin üzerine kabus gibi çökmüştür. Adalet er geç yerini bulacaktır. Ancak bir oğlum tam 5.5 aydır suçsuz yere hapiste yatmaktadır" dedi.
 
"ASLI'YA SAYGIMIZ SONSUZDU"
 
Tutuklu yargılanan Hakan Bayer ise ifadesinde, "Aslı'nın babama çok iyi baktığını biliyor ve bu nedenle de ona büyük saygı duyuyorduk. Hiçbir tartışmamız olmadı. Olay gecesinde yemekte bir ara Aslı'nın masamızdaki bir kıza kıskançlık nedeni ile 'kaşar' dediğini ve babamın kızdığını biliyorum. Ben Aslı ile konuşunca Aslı çok mahçup olduğunu söylemişti. Ben olay anında Melis ile film seyrediyordum. Bağırmaları duyunca bahçeye çıktık ve Aslı'nın çitin üzerinden atladığını öğrendiğimde şok oldum. Otelin müdürlerini arayıp doktor ve 112'yi göndermelerini söyledim. Hakkımda yapılan suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum" dedi.
 
AVUKATLAR ARALARDA KONUŞTU
 
Konu ile ilgili duruşma dışında açıklama yapan Baş'ın avukatı Fahri Sefa Küpçü ise "Baş'ın ölümü ile ilgili iddiaları ve çelişkili ifadeleri ortaya çıkarmak amacıyla ilk duruşma önemliydi. Amacımız olay anındaki tüm delillerin ve tanıkların dikkatle incelenip dinlenmesi ve adaletin yerini bulması, duruşma devam ettiği için daha fazla açıklama yapmak doğru değil" dedi.
 
Ahmet Bayer'in avukatı Atilla Kaan Komut da, "Baş'ın avukatları tarafından müvekkilerime iddia ile ilgili olarak 300'e yakın soru soruldu. Cinayetle ilgili ciddi ve somut hiçbir belgenin ortaya konulamamış olmasını, sadece ilk bilirkişi raporuna istinaden tutuklamanın yapılmış olmasını doğru bulmuyoruz. Müvekkillerime yorumlara dayalı sorular yönlendirilmiştir. 5.5 aydır tutuklu bulunan Hakan Bayer'in de salıverileceğine inanıyoruz" dedi.
 
Duruşma 11 tanığın dinlenmesi ile devam ediyor.

DHA