Ahmet Ertegün'ün eşinden Oxford Üniversitesi'ne rekor bağış

Dünyaca ünlü Türk müzik adamı ve Atlantic Records şirketinin kurucusu Ahmet Ertegün'ün eşi Mica Ertegün, Oxford Üniversitesi'nde "Mica ve Ahmet Ertegün Beşeri Bilimler Lisansüstü Eğitim Burs Programı"nın başlayacağını açıkladı.

Ahmet Ertegünün eşinden Oxford Üniversitesine rekor bağış
29 Şubat 2012 Çarşamba 14:49 tarihinde eklendi, 1.486 kez okundu.

Oxford Üniversitesi Rektörü Lord Patten, 29 Şubat Çarşamba günü The British Academy'de gerçekleştirilen davette, yeni burs programını, 900 yıllık tarihleri boyunca beşeri bilimler dalında aldıkları en cömert destekle hayata geçirdiklerini duyurdu.
    
Mica ve Ahmet Ertegün tam burs programına dünyanın her köşesinden edebiyat, tarih, müzik, arkeoloji, sanat tarihi, Asya veya Ortadoğu araştırmaları gibi dallarda lisansüstü eğitim görmek isteyen öğrenciler başvurabilecek.
    
Mica Ertegün tarafından kendisi ve merhum eşi adına yapılan bağışın miktarı, 41 milyon doları (yaklaşık 72 milyon TL) aşacak.
    
Bilgi dağarcığını ve vizyonunu geliştirme düşüncesinde ve arayışında olan, yüksek vasıflı öğrencilerin desteklenmesi misyonuyla hareket edecek "Mica ve Ahmet Ertegün Beşeri Bilimler Lisansüstü Eğitim Burs Programı"na, başlangıçta yılda 15 öğrenci kabul edilecek.
    
Bu sayı sonraki senelerde 35'e kadar çıkacak. Programa kabul edilen öğrenciler, Oxford'un merkezinde bulunan, son teknolojiyle donatılmış 5 katlı Gregoryen bir bina olan "Mica ve Ahmet Ertegün Evi"ni, araştırma merkezi olarak kullanabilecek. Ertegün Evi ilk bursiyerlerini, Aralık 2012'de başlayacak yeni akademik yılda kabul edecek.