Ahmet Hakan 2 ay sonra ifadeye çağırıldı

HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın 30 Eylül gecesi Nişantaşı’ndaki evinin önünde uğradığı saldırıyla ilgili halen iddianame hazırlanmazken

Ahmet Hakan 2 ay sonra ifadeye çağırıldı
02 Aralık 2015 Çarşamba 07:40 tarihinde eklendi.
HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın 30 Eylül gecesi Nişantaşı’ndaki evinin önünde uğradığı saldırıyla ilgili halen iddianame hazırlanmazken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, olaydan 2 ay sonra dün, Ahmet Hakan’ın ifadesini aldı.
 
Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, “Yine bir Türkiye klasiği yaşıyoruz. İstedikleri soruşturmayı istedikleri gibi bekletiyor veya sonuçlandırıyorlar. Bu da baştan sona bir örneği” dedi.
 
Ahmet Hakan, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın’a verdiği ifadesinde, “Olay esnasında olayın şokuyla tam hatırlamamakla beraber tüm şüpheliler hakaret ve tehdit ettiler” dedi. Hakan şikâyetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Dosyada yer alan fotoğrafların gösterildiği Hakan, kendisine vuran, gözlüğünü kıran, hakaret ve tehditte bulunan Ahmet Şengüler’i teşhis etti. Ahmet Hakan şunları söyledi: “Uğur Adıyaman, ilk etapta şoförümle muhatap olan şahıstır. Kamuran Ergin elinde bira şişesi olan ve korumamı tehdit eden kişiydi. Fuat Elmas da olay yerindeydi. İlk etapta üzerime Ahmet Şengüler geldi. ‘İşte bu Ahmet Hakan, adi şerefsiz’ diyerek yüzüme yumruk attı ve gözlüğüm kırıldı. Yere düştüm ve kalkarak can havliyle karşı kaldırıma geçtim. Karşı kaldırımda birisi Ahmet Şengüler olmak üzere diğerinin kim olduğunu bilmediğim kişiler beni tekmeledi.
 
UZLAŞMAK İSTEMİYORUM
 
Şüphelilerin hepsi bana hakaret etti. Tehdit içerikli sözleri olayın şoku nedeniyle anımsamıyorum. Ama tehdide maruz kaldım. Olay yerinde komşu apartmanlardan birinin içine girdim. Bu nedenle saldırının devamını engelledim. Yoksa saldırı devam edecekti. Şikâyetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum.
 
Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, Aslı Kazan ve Serdar Laçin tarafından İstanbul Başsavcılığı’na verilen dilekçede, saldırının örgütlü bir eylem olduğu, talimatların Yahya Kemal Gezer tarafından verildiği belirtildi. Şüphelilerin ifadelerine göre onun da talimat aldığı vurgulanarak, “Tüm örgüt kademesi ortaya çıkartılarak bir an önce iddianame düzenlenmesini istiyoruz” denildi.
 
Gazeteci Hayko Bağdat da “Ahmet Hakan’a inen yumruğun sebebi Recep Tayyip Erdoğan’dır” başlıklı yazısı nedeniyle “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçundan şüpheli olarak ifade verdi.