Ahmet Hakan Fehmi Koru'yu korkak ilan etti

Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi'ne konuk olan Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan Fehmi Koru'ya fena çattı.

Ahmet Hakan Fehmi Koruyu korkak ilan etti
28 Kasım 2011 Pazartesi 14:56 tarihinde eklendi, 1.174 kez okundu.

 

Fehmi Koru'yu korkak ilan etti- video

 

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, CNN TÜRK’te yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan’ın konuğu oldu. 
 
Dersim tartışmalarından, Fehmi Koru ile polemiğe dek pek çok konuda gündeme dair konuştu Ahmet Hakan. 
 
Time dergisinde yer alan yazıda ismini açıklamak istemeyen ama hükümete yakın yazarlar olarak anılan "iki büyük gazeteci"nin korku ortamından söz etmesi Medya Mahallesinde de konuşuldu. 
 
Ayşenur Arslan’ın  "Fehmi koru seni kasdetmiş, sen onu kasdetmişsin... Korku polemiği var. Bir korku atmosferi var mı sana göre Türkiye’de, korkmak makul olmayan bir şey mi?" şeklindeki sorusuna Ahmet Hakan sert bir rest ile yanıt verdi:
 
BEN KORKMUYORUM AMA... 
 
"Ben kendi adıma söyleyeyim: ’Ben korkmuyorum.’  Korkulacak bir şey olduğunu düşünüyorum ama korkmuyorum. İşimden olabilirim. Olsun... Tutuklanırız, eh ona da olsun. 
 
KORKAN İLE UĞRAŞILMAZ KORKUTAN İLE UĞRAŞILIR
 
Ben korkumuyorum ama ’ben korkuyorum’ diyene de "niçin korkuyorsun" denilmez. İktidar yanlısı olan yazarların, "bak ben ne düşünüyorsam söylüyorum özgürce" demesi ayıp... Bir sürü insan cezaevinde tutuklanmış. Böyle bir laf edilir mi? Korkan ile uğraşılmaz, korkan varsa korkutan da vardır. Korkan ile değil korkutan ile uğraşılır. 
 
Time’a demeç veren ama ismimizi yazmayın diyen iktidar yanlısı iki gazeteci kimdir diye değil, ortam neden böyle diye düşünelim. Fehmi Koru sen kim diye uğraşma, bu insanlar neden korkuyor diye düşün... 
 
EN ÇOK KORKAN FEMHİ KORU 
 
Fehmi Koru da korkuyor. Bence en çok korkan o... Başbakan’dan yediği zılgıttan sonra geri adım atması filan sözkonusu... Gelsin korkmadığını anlatsın bize. Karşılıklı oturalım, konuşalım... 
 
EN SİNİR İSİMLER LİSTESİ YAPMAK TUHAF MI?
 
Ayşenur Arslan’ın bir diğer çarpıcı sorusu da Hürriyet’te 4 Yüz ismiyle bir araya gelen Ahmet Hakan, Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin ve Enis Berberoğlu’nun hazırladığı listelerle ilgiliydi. 
 
"4 kişi adına sana sormam da tuhaf ama, 4 iddialı isim... Hürriyet’in genel yayın yönetmeni, eski genel yayın yönetmeni, Milliyet’in eski yayın yönetmeni... Sinir olduklarının listesi ile uğraşmak tuhaf gelmiyor mu?" şeklinde bir soru soran Mahallenin Ablasına Ahmet Hakan şöyle yanıt verdi:
 
YARAMAZ OĞLAN ÇOCUĞU GİBİ GÖRÜNMEK KÖTÜ DEĞİL 
 
"Yapılan her iş için böyle bir şey söylenebilir. İş yapıyoruz. Bazen tuhaf gelecek işler yapıyoruz. Bazen tuhaf gelmeyecek işler yapıyoruz. Bir iki böyle iş yaptık ama 4 yaramaz oğlan çocuğu gibi görünmekten de rahatsız değilim. Bir şey yapıyor, bir şey söylüyoruz. Bir şey söyleme çabasını takdir etmek lazım değil mi?"

Medyaradar