"Ahmet Kaya beni cezaevine uğurladı"

Başbakan Erdoğan, arabesk müziğe yönelik eleştirilere tepki göstererek, “Onun da kitlesi var. Niye rahatsız oluyorsunuz?” dedi.

Ahmet Kaya beni cezaevine uğurladı
05 Mart 2013 Salı 12:24 tarihinde eklendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.
 

Pazar günü vefat eden sanatçı Müslüm Gürses’e bir kez daha anan Erdoğan, “Sevgili Müslüm Gürses’in hakka uğurladık. Allah’tan rahmet diliyorum, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Sadece bir ses sanatçısı değildi. Sevgiyi, dayanışmayı çoğaltan bir sanatçıydı. Sivil bir itirazın da temsilcisiydi” diye konuştu.
 
'ARABESKTEN NİYE RAHATSIZ OLUYORSUNUZ?'
Arabesk müziğe yönelik eleştirilere tepki gösteren Erdoğan, şöyle konuştu: 
 
“Arabesk müzik halen tartışılıyor. Bırakın, onun da bu ülkede hedef kitlesi var. Bunlar bizim zenginliklerimiz, niye rahatsız oluyorsunuz? Bu insanlar halkın içinden geldiler. Boyunları büküktü, kalpleri kırıktı. Sazları ve sözleriyle zulme isyan ettiler. Cem Karaca gurbete mahkum oldu. Ahmet Kaya gurbette hayata gözlerini yumdu. Şivan Perver tek tipçi zihniyet, terör örgütü baskısı nedeniyle doğduğu topraklara hasret içinde yaşıyor.”
 
'AHMET KAYA BENİ CEZAEVİNE UĞURLADI'

Fransa'da yaşamını yitiren sanatçı Ahmet Kaya’ya karşı yapılanları da hatırlatan Erdoğan, “Köşe yazarları Ahmet Kaya’ya neler yaptılar. Salondan zor kaçırıldı. Aynı Ahmet Kaya, beni Pınarhisar’a uğurlayanlardan birisiydi” dedi.



'ŞEHİTLERİN KEMİKLERİNİ SIZLATACAK ADIM ATMAYIZ'
Bazı şehit ve gazi yakınlarının çözüm süreciyle ilgili soru işaretleri taşıdığını dile getiren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Şehit yakını ve gazilerimizle tam bir iletişim içindeyiz. Yaşadıkları acı nedeniyle art niyetlerin istismarına çok açık bulunuyorlar. Bunu çok az bir kısım için söylemek mümkün. CHP ve MHP’nin tavrı kanı durdurmaya yönelik değil. Muhalefetin asılsız itirafları nedeniyle çok az sayıda şehit yakını ve gaziler soru işaretleri taşıyor. Şehitlerin ruhunu, kemiklerini sızlatacak, hatıralarına halel getirecek hiçbir adımı atmamız, hiçbir girişimde bulunmamız mümkün değildir.”

'SIZDIRANI ORTAYA ÇIKARIRIZ'
İmralı görüşmelerinin basına sızdırılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu;
 
“Bildik yazarlar bize basın özgürlüğü dersi vermeye çalışıyor. Sınırsız bir özgürlük olamaz, kimse kimsenin özgürlük alanına tecavüz edemez. Hakaretse bize en ağır hakaretleri yapıyorlar. Bazıları diyor mahkemeye göndermeyecektin. Küfredecek, hakaret edecek… Gereği neyse yapılacak, hukuk devleti bunun için var. Biz eleştirimizi açık dil getiririz ama sansürün karşısındayız. Sürecin aleyhine bir yayın yapmak milli bir tavır değil.
 
Şu anda dolaşan belgelerin kimler tarafından, nasıl sızdırıldığını ortaya koyar, açıklarız. Kimin ne söylediğini değil, bizim ne söylediğimize bakın. Kimin ne yaptığımıza değil, bizim ne yapacağımıza bakın. Sizler bu süreç içinde konuşmayacaksınız. Önüne gelen konuşmaya kalkarsa, baltayı taşa vurursa, bu çözüm sürecini, kristali kırarız.”