Ahmet Özal'dan naaş yorumu: Özel bir insandı

'Suikast' iddiaları üzerine mezarı açılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşının çok iyi durumda olmasına, Ahmet Özal'dan değerlendirme.

Ahmet Özaldan naaş yorumu: Özel bir insandı
04 Ekim 2012 Perşembe 09:00 tarihinde eklendi.

 

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarı açıldı, Adli Tıp Kurumu'ndaki inceleme başladı.
 
Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, mezarın açılmasına kadar uzanan süreci Star TV'de değerlendirdi.
 
Mezarın açılmasını aile olarak istemediklerini tekrarlayan ancak yargı kararı karşısında yapacak bir şey olmadığını söyleyen Özal, naaşın bozulmamış olmasına da, “Rahmetli Özal özel bir insandı...” şeklinde yaklaştı.
 
“Mezarın açılması bizim için de annme için de çok am açok zor” diyen Özal, şunları söyledi:
 
“Bu mezarın açılması bizim aile olarak çok istediğimiz birşey değildi ama tabi adaletin verdiği karar ve bizim mani olmamız mümkün değil. Mezarın açılmasıyla beraber suikast olayı da muhakkak incelenecektir. Bence bunun ihtimali yüzde 50. Bulunup bulunamayacağı belli değil ama en azından bu çalışmanın yapılması lazımdı.”
 
Ahmet Özal, naaşın beklenenden çok daha iyi durumda olmasını da şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi:
 
“20 sene sonra öyle kalması bence de hayret edilecek birşey. İnsan şaşırıyor ama belki de şaşırmamak lazım. Rahmetli Özal özel bir insandı ama bu duurmun teknik olarak açıklanması lazım. Belki başka sebepler de vardır. Anlayacak, yorum yapacak durumda değilim... Dokuların korunması şaşırtıcı ve çalışmaların daha kolay yapılmasını sağlayacak, ben gayet memnunum...”
 
Ahmet Özal, naaşın 5 veya 6 Ekim'de törenle tekrar defnedileceğinii belirtti ve yeni mezarın Türk örf ve adetlerine daha uygun inşaa edilmesini istedi.

NTV