Ahmet Özal'ın son durumu ne?

Kalp damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle Salı günü Memorial Hastanesi'nde anjiyo olan ardından by pass ameliyatı geçiren Ahmet Özal'ın sağlık durumuyla ilgili doktorları bir basın açıklaması yaptı.

Ahmet Özalın son durumu ne?
19 Nisan 2013 Cuma 15:06 tarihinde eklendi.

 

Prof. Dr. Bingür Sönmez, " Dostlarından şunu rica ediyorum; lütfen ziyarete gelmesinler" dedi. Prof. Sönmez, " 5 -6 gün sonra taburcu olacak tahmin ediyorum 2 -3 hafta içinde de normal hayatına dönecek " diye konuştu.
 
Basın toplantısına Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yanısıra Kardiyoloji Uzmanı doktor Deniz Şener, Özal ailesinin doktoru Cengiz Arslan ile Özal ailesinin danışmanı Musa Çelik katıldı.
 
"SALI GÜNÜ ANJİYOSUNU, ÇARŞAMBA GÜNÜ AMELİYATINI YAPTIK "
 
8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın sağlık durumuyla ilgili ilk bilgileri Prof. Dr. Bingür Sönmez verdi. Sönmez, şunları söyledi:
 
"Dün Ahmet Özal beyefendiyi ameliyat ettik. Salı günü rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ölüm yıldönümüydü. Ahmet Özal o törenlerde yoktu. Çünkü Pazartesi akşamı Prof. Dr. Cengiz Arslan hocamızla buluştuk. Çok önemli yakınmaları yoktu ama hocamızın yaptığı tetkikler sonucunda kalbinden ciddi damar bozukluğu olduğunu gördük. Kendisine anjiyo olmasını önerdik, itirazsız kabul etti. Salı günü anjiyosunu yaptık kendisini hemen ameliyat etmemiz gerektiğini belirttik. Özellikle bir damarında çok ciddi darlık vardı. Babasının ölüm yıldönümü olmasına rağmen hiç sorun etmedi ve o törenlere katılamadı. Çarşamba günü bypass ameliyatını yaptık. Ameliyat 3.5 sat dürdü. Geceyi çok rahat geçirdi. Şu anda yoğun bakımda ve servise transfer olmak üzere bekliyor. 5 -6 gün sonra taburcu olacak tahmin ediyorum 2 -3 hafta içinde de normal hayatına dönecek."
 
AHMET ÖZAL, AMELİYAT SONRASI KAMERALARA İLK KEZ EL SALLADI
 
Bu arada yoğun bakım odasındaki kamera aracılığıyla Ahmet Özal ameliyat sonrası kameralara el de salladı. Özal'ın görüntülerini Bingür Sönmez, getirdiği bilgisayar aracılığıyla aktardı. Sönmez, Ahmet Özal'ın bir mesajını da ileterek, " Çok iyi olduğumuzu söyleyin. Kalp krizi geçirmeden ameliyat olduğumu söyleyin, dedi" diye konuştu. 
 
Sönmez bir ricada da bulunarak, "Dostlarından şunu rica ediyorum. Lütfen ziyarete gelmesinler. Mesaj göndersinler. Çünkü büyük bir ziyaretçi kalabalığı bekliyoruz. Lütfen ziyarete gelmesinler mesaj göndersinler " dedi. Sönmez, Özal'ın sigara içmeme konusunda söz verdiğini de belirtti.
 
" BABASININ STRESİNDEN SONRA AYNISINI OĞLUNDA YAŞAMAK ÇOK GÜÇ "
 
Kardiyoloji Uzmanı doktor Deniz Şener ise Ahmet Özal'ın babası Turgut Özal ile benzerlik gösterdiğini anlattı. Şener, "Tabii genetik çok önemli ama doğrusunu söylemek gerekirse fiziksel olarak da rahmetli Cumhurbaşkanımıza çok benziyor. Kilosunun varlığı akciğerleri bunlar hep risk faktörleriydi. Kendisi de biliyordu zaten böyle bir rahatsızlığı olduğunu. Böyle bir beklenti içerindeydi. Hissettiği şikayetler üzerine bir kalp krizi olmadan başvurdu ve gereken de yapıldı " dedi.
 
Özal ailesinin doktoru Cengiz Arslan ise, " Babasının stresinden sonra aynısını oğlunda yaşamak hakikaten çok güç. Sorunları bire bir aynı" şeklinde konuştu.

DHA