Ahmet Türk adaylık başvurusunu yaptı

12 Haziran'da yapılacak seçimde bağımsız milletvekili adayı olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, adaylık başvurusunu yaptı

Ahmet Türk adaylık başvurusunu yaptı
11 Nisan 2011 Pazartesi 13:16 tarihinde eklendi, 1.490 kez okundu.

 

BDP'nin destekleyeceği Süryani asıllı Erol Dora ile Mardin İl Seçim Kuruluna gelen Ahmet Türk, başvurudan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, parlamentoyu sorunların çözüm yeri olarak gördüklerini belirtti.
 
Türk, şunları söyledi:
“Bizler de halkımızın özgürlük mücadelesine katkı sunmak için milletvekili adayı olarak başvuru yaptık. Halkımızın taleplerini iletmek için buradayız. Alacağımız sonuç, Kürt halkının sesi olarak yansıyacak. Bu nedenle bu seçimi halkımızın iradesinin ortaya çıkmasında önemli bir dönem olarak değerlendiriyoruz. Diyarbakır'da bütün zorluklara rağmen bağımsız 6 adayı parlamentoya gönderebilirsek ki göndereceğiz; bunun anlamı çok büyük olacak. Devletin bütün inkarcı politikasına karşı bağımsız adaylar ile Diyarbakır'dan çoğunluğu elde etmek; dünyaya, Türkiye'ye ve halkımıza önemli bir mesaj olacak. Bugün Kürt sorunun çözümü isteyen demokrasi güçlerini yanımızda görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye'de Türkler gibi büyük acılar çekmiş, Süryaniler, Ermeniler ve farklı kimlilikler ile demokrasi mücadelesini vermek bizim için önemlidir. Biz bunu başardık. Halkımız bu başarıyı taçlandıracaktır.”
Bir gazetecinin Mardin'den “Kürt ve Süryani aday gösterdiniz, neden Arap aday göstermediniz?” sorusunu yanıtlayan Türk, “Biz belediye seçimlerinde bile Mardin'de bir Arap kardeşimizi göstermek istedik ve bu konuda büyük çaba gösterdik. Ama arkadaşlarımız o dönemde bize aday vermediler. Bu dönemde de bütün ısrarlarıma rağmen bize bir talep gelmedi” dedi.
 
Erol Dora da Süryanilerin bölgenin en eski yerli halklarından birisi olduğunu belirterek, “Ülkenin demokratikleşmesine, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına ve Türkiye'deki etnik gurupların sorunlarının çözümünde biz de aracı olmalıyız. Bu nedenle böyle bir müracaat yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.