Ahmet Türk: Ahlaksızlık

Kuzey Irak'ın Erbil kentinde temaslarını sürdüren Mardin Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun çözümü konusunda umutlu olduklarını, hükümetin oyalama niyeti olmadığını düşündüğünü söyledi.

Ahmet Türk: Ahlaksızlık
04 Mart 2013 Pazartesi 10:10 tarihinde eklendi.

 

Türk, İmralı notlarının sızdırılması konusunda ise, sürecin barışa evrilmesi için hem kendilerinin hem de hükümetin kararlı olduğunu belirterek, notların sızdırılmasını ahlaki bulmadığını ve bunun sürece zarar vermek için yapıldığını söyledi.
 
İmralı'da Abdullah Öcalan tarafından gönderilen mektubu Kandil'deki PKK'lılara ulaştırıp, aralarında Cemil Bayık'ın da bulunduğu örgütün elebaşlarıyla görüşen BDP ve DTK heyeti Kuzey Irak'taki temaslarını sürdürüyor. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak ve Sırrı Süreyya Önder'in dün gece Türkiye'ye dönmesinin ardından DTK Genel Başkanı Ahmet Türk ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dün Bölgesel Kürt Yönetimi eski Başbakanı Berham Salih ile yemek yedi.
 
Dün Erbil'de İslami Topluluk Partisi'ni ziyaret eden heyet burada partinin genel başkanı Ali Bapir ile görüştü. Görüşmeden sonra açıklama yapan Ahmet Türk, süreci Kürt partilere anlatmak için temaslarını sürdürdüklerini belirterek, "Kürtlerin Ali Bapir gibi bilge adamlara ihtiyacı vardır. Biz 4 parça Kürdistan'da yaşayan Kürtler diğer halklarla adil bir şekilde yaşamak istiyoruz. Onurlu bir yaşamın yolunu açmak istiyoruz. Çözüm sürecinde buradaki Kürt siyasi partilerin görüş ve fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Eğer yöntem sorunların çözümü için diyalog yöntemi seçilirse sadece Kürt sorunu değil, Türkiye'nin ve Ortadoğu'daki bütün sorunlar çözülür" dedi.
 
İmralı notlarının basına sızdırılması konusundaki soruyu yanıtlayan Ahmet Türk, "Sürecin barışa evrilmesi için hem biz hem de hükümet kararlayız. Sızdırmayı ahlaki bulmuyorum. Çözüm sürecine zarar vermek ve bunu akamete uğratmak için bunu yapmış olabilirler. Parti olarak bu çözüm sürecinde hassasiyeti kararımızı sürekli ifade ettik" dedi. Türk, Kandil'de yaptıkları görüşmeden sonra çözüm umutlarının artığı yönündeki bir soruyu ise, "Adalet, hak ve hukuku ön plana çıkarırsak sorun olmaz. Ama oyalama ve zaman kazanma taktiği ile sorunların çözülmediğini gördük. Oyalama ve aldatma siyaseti çözülmüyor ve başarılı olunmuyor. Hükümetin böyle bir niyetinin olmadığını düşünüyorum" diye yanıtladı.
 
İslami Topluluk Partisi Genel Başkanı Ali Bapir ise, Irak'taki Kürtlerin elde ettiği haklar gibi Türkiye Kürtlerinin de haklarının verilmesi gerektiğini belirterek, dünyada 40 milyon nüfusu olan Kürtlerin bir devletinin olmadığını bununda adil olmadığını söyledi.

DHA