AIDS'e karşı savaş açtı

Gelecek yıl gösterime girecek olan 30 dakikalık filmin sürpriz ismi İngiliz manken Kate Moss

AIDSe karşı savaş açtı
21 Kasım 2011 Pazartesi 08:41 tarihinde eklendi, 2.092 kez okundu.

 

Birleşmiş Milletler verileri dünyada 34 milyon kişinin AIDS hastalığıyla mücadele ettiğini ortaya koyarken, yapılan araştırmalar HIV virüsü taşıyan önemli bir kitlenin günlük hayatta önyargılara maruz kaldığını belirtiyor.

Bu önyargılarla mücadele etmek adına ünlü moda fotoğrafçısı ve yönetmen John Rankin, sanat ve moda dünyasının yıldız isimlerinin portrelerinden oluşan ‘Life In My Shoes’ adındaki film için kolları sıvadı. 
 
Gelecek yıl gösterime girecek olan 30 dakikalık filmin sürpriz ismi ise İngiliz manken Kate Moss. Oyuncu Ashley Walters ve atletler Denise Lewis and Christine Ohuruogu’nun da Moss’a eşlik edeceği yapımda, başta çocuklar ve gençler olmak üzere AIDS ile mücadele eden hastalara yönelik psikolojik baskıya değinilecek. 

Daha önce de benzer aktivist hareketlerde bulunan Kate Moss ile birlikte çalışmaktan çok memnun olduğunu dile getiren Rankin, üzerinde çalıştığı proje hakkında, yaşamın ve umudun etkilerini parlak ve seksi karelerle yansıtmak istediğini belirtirken, filmin senaryosunu hazırlarken yaşanmış hikâyelerden esinlendiğini söylüyor.