Aile polisle pazarlık mı yapıyor?

Muammaya dönen Cem'in yakalanması hikayesinde son iddia: Aile Cem'i 18'ine basacağı 29 Ekim'den önce

14 Eylül 2009 Pazartesi 08:03 tarihinde eklendi.

Muammaya dönen Cem'in yakalanması hikayesinde son iddia: Aile Cem'i 18'ine basacağı 29 Ekim'den önce teslim etmek istiyor. Ancak karşılığında sıkı koruma, cezaevinde ifade, avukatla her daim görüşme gibi şartları var

 6 aydır aranan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem G. için çember iyice daraldı. Para kaynakları kesilen Cem, iddialara göre yurtdışında değil. G. ailesi çocuklarını getirmek için birtakım güvenceler istiyor; Cem'in tutuklanarak ifadesinin cezaevinde alınması, güvenliğin üst düzeyde sağlanması, avukatları ile sık sık görüşebilmesi gibi...

3 Mart 2009'da cesedi başı gövdesinden ayrılmış bir halde çöp konteynırında bulunan Münevver Karabulut 6 aydır gündemde. Katil zanlısı sevgilisi Cem G.'den ise iz yok. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın geçen hafta 'çemberin daraldığını ve Cem'in bir hafta içerisinde yakalanacağını' açıkladı. Karabulut ve G. aileleri arasında arabuluculuğa soyunan Cemil Baran isimli kişi, Cem'in Ermenistan'da olduğu iddiasını ortaya atmıştı. Daha sonra ise bu açıklamanın bir hayal ürünü olduğu ortaya çıkmıştı.

İddialara göre Emniyet ile G. ailesi arasında sıkı bir pazarlık var.

29 Ekim'de Cem G. 18 yaşına basacak ve Emniyette yetişkin muamelesi görecek. Bu yüzden aile çocuğu bu tarihten önce teslim etmek istiyor. Cem'in tutuklandıktan sonra cezaevinde ifadesinin alınması, ilk duruşma gününe kadar avukatlarıyla sık sık görüşmesinin sağlanması G. ailesinin talepleri arasında. Polis 6 aydır aralarında Cem'in yakınları bulunan 47 kişiye teknik takip uyguladı. Dinleme için yasal süre geçen hafta doldu.

Ermenistan'da yakalanmadı İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Cem'in Ermenistan'da yakalandığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını bildirdi. Atalay, 'Ermenistan'da yakalandığı yolundaki bilgi doğru değil ama zaten açıkladık 'çember daralıyor' diye. Bu çember iyice daraldı. Kısa sürede sonuca ulaşılacak' dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da, iddialara ilişkin 'Öyle bir şey yoktur. Bunlar gerçek dışıdır' diye konuştu.