Ajax, Fenerbahçe modeli istedi

Hollanda Kupası'nda, AZ Alkmaar ile yaptığı maç, çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Ajax, kaldığı yerden devam edilecek maça Fenerbahçe-Manisaspor karşılaşmasında olduğu gibi sadece kadın ve çocukların alınmasını istedi.

Ajax, Fenerbahçe modeli istedi
05 Ocak 2012 Perşembe 13:39 tarihinde eklendi.

Ajax, Hollanda Futbol Federasyonuna yaptığı başvuruda, 19 Ocak'ta seyircisiz oynanmasına karar verilen maça sadece kadınların ve çocukların alınmasını talep etti.
    
Futbol Federasyonunun açıklamasında, "Öneriyi değerlendireceğiz, Ajax kulübüne bunu hangi şartlarda ve nasıl gerçekleştireceğini sorduk" denildi.
    
Hollanda kupasında geçen ay oynanan Ajax-AZ Alkmaar maçında, genç bir taraftar sahaya girerek, AZ Alkmaar kalecisi Esteban'a saldırmış ve Esteban taraftarı tekmelediği gerekçesiyle kırmızı kart görmüştü. AZ teknik direktörü Gertjan Verbeek, takımını soyunma odasına göndermiş ve müsabaka tatil edilmişti.
    
Hollanda Futbol Federasyonu, müsabakanın, 19 Ocak 2012'de aynı statta seyircisiz oynanmasına karar vermişti.
    
Spor Toto Süper Lig'de geçen Eylül ayında Fenerbahçe'nin cezalı olduğu Manisaspor maçını, kadınlar ve yanlarında anneleri olmak şartıyla 12 yaş ve altı çocuklar tribünden ücretsiz olarak izlemişlerdi.