Ajda'dan Somali'ye yardım konseri

Sanatçı Ajda Pekkan, kıtlık ve açlık felaketinin yaşandığı Somali'ye yardım amacıyla Kuruçeşme Arena'da konser verdi.

Ajdadan Somaliye yardım konseri
02 Ekim 2011 Pazar 08:37 tarihinde eklendi, 1.547 kez okundu.

Konseri, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış ile birlikte izledi. 
    
Bağış, konserden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, bu akşam katılımcılarla çok anlamlı bir etkinlikte hepberaber olduklarını söyledi. 
    
"Türkiye'nin Somali konusunda ortaya koyduğu duyarlılığa sanatçılarımız da sağ olsun katıldı" diyen Bağış, sanatçı Ajda Pekkan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye gittiği gün kendilerini arayıp, bir sanatçı olarak Somali için yardım konseri düzenlemeyi ve Başbakan Erdoğan'ın öncülük ettiği yardımlara katkıda bulunmak istediğini söylediğini aktardı. 
    
Bağış, Ajda Pekkan'a teşekkürlerini sunduğunu belirterek, şöyle devam etti: 
    
"Aslında Başbakanımız bizzat gelmek istedi, maalesef gelemediği için bizleri görevlendirdi. Bu arada BKM gibi, konserde görev alan bütün firmalarımız hiç ücret almadan kendi masraflarını kendileri üstlenerek, gecenin tüm gelirini Somali'ye bırakma kararı aldılar. Ben bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sanatçımız Ajda Pekkan, toplanan gelirleri, Dolmabahçe'de, Başbakanımızın makamında kendisine takdim edecek. Bütün sanatçılarımıza, bu akşam ortaya koydukları duyarlılık için teşekkür ediyoruz." 
     
-Çocuk korosunda Bağış'ın kızı da yer aldı- 
     
Ajda Pekkan, konserde ilk olarak "Ağlama anne" şarkısını, beyaz kıyafetler içindeki çocuk korosuyla birlikte seslendirdi. Koroda, Egemen Bağış'ın kızı Ecehan Bağış da yer aldı. 
    
Pekkan, söylediği ilk şarkının ardından sahnede yaptığı konuşmada, Somali'deki dramı anlatmada kelimelerin yetersiz kalacağını ifade etti. 
    
Ajda Pekkan, "Bu akşam sadece şarkı söylemeyeceğim, aynı zamanda tüm dünyayı barışa ve kardeşliğe çağıracağım. Bu akşam Somali'ye yardım eden vatandaşlarımıza candan teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki buradan verdiğimiz kardeşlik mesajı tüm dünyada yankılanacaktır" diye konuştu. 
    
Yardımlarından dolayı Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'a teşekkürlerini ileten Pekkan, "Aynı zamanda, bu gecenin her türlü detayıyla ilgilenen Avrupa Birliği Bakanımıza, İstanbul Valimize, Emniyet Müdürümüze, Beşiktaş Belediye Başkanına ve benimle aynı duyguları paylaşan tüm sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi. 
    
Konserin 11'inci şarkısında Ajda Pekkan ile Muazzez Ersoy düet yaptı. 
    
Pekkan, konserin sonunda çocuk korosuyla birlikte "We are the world" şarkısını seslendirdi. 
    
Çok sayıda kişinin izlediği konser öncesinde Ajda Pekkan hayranlarının, "Altın kalpli Ajda" yazılı pankart açtıkları görüldü.