Ak Parti bu iddiayı konuşuyor

Siyaset kulislerinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, önümüzdeki dönemde kabineye gireceği konuşulmaya başlandı.

Ak Parti bu iddiayı konuşuyor
27 Ekim 2013 Pazar 16:25 tarihinde eklendi, 1.197 kez okundu.
İddiaya göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan veya Başbakan Yardımcılığı’na, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Dışişleri Bakanlığı’na kaydırılacak.
 
YENİ KABİNEDE OLACAK
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ismi, bu kez siyaset ile anılmaya başlandı. Çözüm süreci başta olmak üzere Suriye, Mısır gibi birçok alanda hükümetin politikasının uygulanmasında büyük rol sahibi olan Hakan Fidan’ın önümüzdeki yıllarda kabineye gireceği konuşuluyor. Meclis kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki yıl Köşk’e çıkması hâlinde kabine ve parti yönetimi yeniden şekillenecek. Bu çerçevede, Hakan Fidan da oluşturulacak olan yeni kabinede görev alacak.
 
FİDAN’A DOKUNULMAZLIK SAĞLANACAK
 
İddiaya göre, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu da Başbakanlık’ta değerlendirmek istiyor. Davutoğlu’nun ismi, Erdoğan sonrasında Başbakanlık veya Başbakan Yardımcılığı için geçiyor. Davutoğlu’nun yerine ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın geçeceği konuşuluyor. Bu operasyon ile hem Fidan’a dokunulmazlık sağlanacağı hem de AKP döneminde uygulanan dış politikanın geleceğinin garanti altına alınacağı öne sürüldü. AKP içinde de, önümüzdeki yıllarda Hakan Fidan’ın siyasete girmesi kesin gözüyle bakılıyor. Fidan’ın da, siyasete sıcak baktığı ifade edildi.

(Hüseyin Özay/Taraf)