"AK Parti hükümeti yolsuzluk bataklığına saplandı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Türkiye’de 11 yıllık AK Parti iktidarının 17 Aralık operasyonu ile yolsuzluk bataklığına saplandığını böyledi.

AK Parti hükümeti yolsuzluk bataklığına saplandı
26 Ocak 2014 Pazar 23:29 tarihinde eklendi.

Durmaz, memleketi Yozgat’ın Yerköy ilçesinde partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Durmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Partiyi yolsuzluk ve rüşvet olayları üzerinden sert bir dille eleştirdi.

"Para kasasını, para sayma makinesini birileri getirdi de, Erdoğan Bayraktar'ı Amerika mı konuşturdu." diyen Durmaz, "Ne diyor o bakan istifa ederken 'Ben niçin istifa edeceğim, benim iddianamemde yer alan hususların tamamı Sayın Başbakan'ın verdiği talimatların gereğidir.

Ben Başbakan'ın dediğini yaptım, ben istifa ediyorsam, Başbakanda istifa etmelidir' diyor. Ben şimdi size soruyorum, hadi kasayı, para sayma makinesini birileri getirdi. Erdoğan Bayraktar'ı da Amerika mı konuşturdu. Son dönemde bu hırsızlığı, yolsuzluğu, kara para aklamayı, rüşveti önlemek bunu karartmak, kamuoyunda konuşulmasını engellemek için dikkatleri başka yönlere çekmek gayreti söz konusudur." dedi.

Durmaz, şunları söyledi; "Bir ortamda, hırsızlıklar hat safhaya çıkınca başka çaresi kalmayanlar düne kadar beraberlik ve birlikteliklerini bugün paralel devlet olarak itham ediyorlar. Paralel devlet yaptı. Biz bir şey yapmadık, diyorlar.

Eğer bir paralel devlet varsa, eğer birileri devlet içinde devlet olama gayreti içerisine girmişler ise birilerinin dış bağlantısı varsa bizim bilmediğimiz elbette başbakana düşen sonuna kadar bunun üzerine gitmektir. Varsa darbeci, darbe yapacak her kim bunların üzerine gidilmelidir. Buna hiç kimsenin itirazı yoktur. Ama sayın Başbakan'a şunu sormak gerekmez mi madem böyle iddiaların sahibisin, madem birileri 11 yıllık iktidarlık döneminde sana rağmen bir çete oluşturmuşlar.

O zaman sen bu ülkenin başbakanı değilde Yerköy'ün bostanındaki bostan korkuluğu mu idin. 11 yıl sonra mı aklın başına geldi. Hırsızlığı, yolsuzluğu başka yerlere çekmek için suçsuz günahsız insanlara itam ediyorsan, anlı secdeye gelen Yerköylü hemşehrimi Haşhaşi olarak suçluyorsan, dönüp aynaya bakacaksın Başbakan."


CİHAN