AK Parti Kadın Kolları, Anneler Günü'nü kutladı

AK Parti İstanbul Kadın kolları tarafından, Yeşilköy Sinan Erdem Gösteri Merkezi'nde 'Analar Ağlamasın' sloganıyla toplantı düzenlendi

AK Parti Kadın Kolları, Anneler Gününü kutladı
12 Mayıs 2013 Pazar 16:56 tarihinde eklendi.

AK Parti İstanbul Kadın kolları tarafından, Yeşilköy Sinan Erdem Gösteri Merkezi'nde 'Analar Ağlamasın' sloganıyla toplantı düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı programda konser vermek için hazırlık yapan sanatçı Ebru Gündeş, Reyhanli'da yaşanan elim saldırı nedeniyle programını ertelediğini açıkladı. Gündeş, konuşmasını 'Anam anam' parçasından iki mısra seslendirerek tamamladı.

AK Parti İstanbul Kadın Kolları tarafından Sinan Erdem Gösteri Merkezi'nde 'Analar Ağlamasın' sloganı ile düzenlenen toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, eski bakan ve milletvekili Güldal Akşit ile sanatçı Ebru Gündeş'in yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Toplantı, Hatay Reyhanlı'da hayatını kaybedenler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin Topal konuşmasında, "Analar ağlamasın, yüzleri hep gülsün diye düşünmüştük ama dün Hatay'da hayatını kaybedenler için yüreğimiz, ruhumuz yaralı. Herkese kolaylıklar diliyorum. İnaniyoruz ki barış gelecek. Buna yürekten inanıyorum." dedi.

Anneliğin kadının asal, vazgeçilmez bir niteliği olduğunu belirten Zengin, "Kadından anneliği aldığınızda geriye hiçbirşey kalmıyor, çünkü özünü kaybediyor." ifadesini kullandı. Zengin, "Eğer gerçekten bir barış istiyorsak bunu öncelikle anaların yüreğinde dalga dalga yaymalıyız. Analar ağlamasın. Türkiye terör sorununu çözecek güçtedir." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit de "Hayatta olan annelerimizin anneler gününü kutluyor, kaybettiğimiz annelerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Hayatını kaybeden şehitlere rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Bir daha böyle acı yaşamayalım. Kaybedince annelerin kıymetini daha çok anlıyoruz. O yüzden annelerinizin kıymetini bilin. Her türlü iyiliği, sevgiyi hak ediyorlar. Bütün annelere evlatları ile birlikte nice anneler günü diliyorum." dedi.

Programda konser vermek için yer alan fakat Reyhanlı'da yaşanan elim olay nedeniyle programını iptal eden sanatçi Ebru Gündeş, "Keşke şarkılar, türkülerle sizin karşınızda olabilseydik. Biz bugün çok güzel bir proğram ayarlamıştık ama böyle bir günde şarkılar söylemek bize yakışmaz. Ancak size söz veriyorum, bu konseri başka bir zamanda sizler için tekrar yapacağım." dedi.

Programda şarkı söylemeyeceğini belirten Gündeş, "Reyhanlı'da yaşanan acı hadise ile ilgili ölenlere rahmet, ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.


CİHAN