AK Parti saldırısında Ergenekon izi!

AK Parti'ye saldırıda kullanılan lav silahının seri numarasıyla Zir Vadisi'nde ele geçirilenler aynı çıktı!

AK Parti saldırısında Ergenekon izi!
25 Mart 2013 Pazartesi 10:30 tarihinde eklendi.

 

DHKP-C terör örgütü tarafından Ankara'da AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı binalarına yapılan saldırılarla ilgili incelemelerini sürdüren emniyet birimleri çok önemli bağlantılara ulaştı.
 
Türkiye Gazetesi'nin iddiasına göre, Kriminal incelemelerde Başbakan Erdoğan'ın "Saldırı Ergenekon bağlantılı" ifadesi de doğrulandı. Buna göre; AK Parti genel merkez binasına yapılan saldırıda kullanılan NATO standardındaki M72- A2 Anti Tank lav silahı nın Ergenekon soruşturması kapsamına Ankara Zir Vadisi 'nde yapılan kazılarda ele geçirilen cephanelikteki lav silahları ile aynı seriden olduğu belirlendi. Seri numaraları üzerinden yapılan incelemelerde lav silahının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast iddiaları ile gündeme gelen ve Özel Kuvvetler Komutanlığına bağlı subayların yargılandığı Atabeyler soruşturmasında ele geçirilen lav silahları ile ikiz olduğu da tespit edildi.
 
Emniyet, Adalet Bakanlığı'na yönelik eylemde kullanılan Rus menşeli F1 savunma tipi parça etkili el bombasının ise; 1979'dan bugüne dek PKK/KCK, DEV-SOL, MLKP, DHKP-C ve HİZBULLAH terör örgütleri tarafından 678 farklı olayda kullanıldığını ortaya çıkardı. Ergenekon davasında örgüt kontrolündeki 'naylon terör örgütleri' listesinde yer alan bu yapıların cephaneliklerinin de aynı kaynaktan sağlandığı böylece belgelendi.
 
DHKP-C'nin kullandığı Lav silahının ikiz çıktığı Zir Vadisi cephaneliği Ergenekon sanıklarından eski Polis Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'de ele geçirilen krokiler sonucunda bulunmuştu. Şahin'de gayrimüslim, Alevi ve Kürt kanaat önderlerine yönelik suikast listeleri de ele geçirilmişti.
 
Defalarca yakalanıp serbest bırakılmışlar
 
Polisin yürüttüğü soruşturmalar bir başka gerçeği de ortaya çıkardı. Buna göre, Ankara'daki eylemleri gerçekleştiren DHKP-C militanları şimdiye kadar defalarca yakalanıp yargılanmış ve her seferinde serbest kalmış. AK Parti genel merkezinde yapılan incelemede eylemi gerçekleştirdiği kesinlik kazanan Muharrem K., 9 Mayıs 2001'de Sivas'ta, 16 Kasım 2003'te Çorum'da yakalanıp tutuklanmış, bir süre sonra tahliye olmuş. Adalet Bakanlığına yönelik saldırının faillerinden LİMAN-İŞ Sendikasının eski genel başkanı Hasan B. de, daha önce yakalanıp serbest kalmış. Hasan B.'nin "Merhaba Yoldaş" adlı bir şiir kitabı da var. Kitabın kapağındaki fotoğrafta, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da yapılan DHKP-C operasyonlarında tutuklanan Avukat Taylan Tanay ile 2007'de girdiği açlık grevi ile gündeme gelen avukat Behiç Aşçı, birbirine sarılıyor. Aşçı'nın adı Ergenekon iddianamesinde Veli Küçük'le birlikte geçiyor.