AK Parti seçim konvoyuna 'ayakkabı kutusu'

Yalova Belediye Başkanı ve Ak Parti Yalova Belediye Başkan adayı Yakup Koçal, Cumhuriyet Caddesi üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşle seçim kampanyası başlattı.

AK Parti seçim konvoyuna ayakkabı kutusu
15 Şubat 2014 Cumartesi 21:03 tarihinde eklendi.

Yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı yürüyüş sırasında Koçal'ı protesto eden bir grup MHP'li 'ayakkabı kutusu' attı. Partililer arasında gerginlik yaşandı. Tansiyonun hızla yükselmesi ile çevik kuvvet ekipleri çıkan arbedeye müdahale etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlaması gereken yürüyüş, son dakika güzergah değiştirilerek Cumhuriyet Caddesi ile İstanbul Caddesi kesişimine alındı. Aynı saate MHP'nin seçim irtibat ofisinin açılışı nedeni toplanan partililer duruma tepki gösterdi.

MHP'li grup, "Bizi tahrik etmek için program yerini değiştiriyorsunuz” diyerek sloganlar atmaya başladı. Bu esnada Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal seçim otobüsüne çıkarak halka hitap etmeye başladı. Yaşanan gergin dakikalardan dolayı konuşmasını kısa tutan Başkan Koçal ve Ak Parti'liler yürüyüşe başladı. MHP'li vatandaşlar seçim otobüsüne ayakkabı kutusu fırlattı.

Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çevik kuvvet birimleri etten duvar örerek 2 grubun birbirine yaklaşmasını önlemeye çalıştı. Ellerindeki nesneleri seçim otobüsüne atmaya başlayan bazı MHP’liler polis tarafından ikna edilerek sakinleştirmeye çalışıldı. Cadde bir süre daha trafiğe kapatan MHP’li grup, sık sık tekbirler getirerek 'Hırsızlar nerede biz buradayız' şeklinde slogan atmaya devam etti.

Milliyetçi Hareket Partisi İl başkanı Hasan Topçular, konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını belirtti. 


CİHAN