"AK Parti Türk ve İslam tarihini kaldıramadı"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ak Parti Hükümetini eleştirerek, "Adalet Ve Kalkınma Partisi ne Türk tarihini kaldırabilmiştir, ne de İslam tarihini kaldırabilmiştir. Zaten görüldü ki bu anlayışı kaldırsa kaldırsa bir tek ayakkabı kutusu kaldırabilir" dedi.

AK Parti Türk ve İslam tarihini kaldıramadı
15 Şubat 2014 Cumartesi 19:29 tarihinde eklendi.
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen 'Dünden bugüne Türkiye' adlı konferansa katılmak için Konya'ya geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Mustafa Balbay, hafta içi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Ak Partili bir milletvekilinin İstanbul'da park ve bahçelere dikilen lalelerden bahsettiğini belirterek,"Lale güzel bir şey küçümsemiyorum ama bunlarınki Osmanlı'daki lale devrine benziyor. Osmanlı'da Lale Devri vardı, bugünde sülale devri var" dedi.
 
Ak Parti Hükümetinin sonunun geldiğini iddia eden Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Adalet Ve Kalkınma Partisi ne Türk tarihini kaldırabilmiştir, ne de İslam tarihini kaldırabilmiştir. Zaten görüldü ki bu anlayışı kaldırsa kaldırsa bir tek ayakkabı kutusu kaldırabilir. Bu anlayış iktidara geldiğinde, bazıları bunlar dışarıya karşı en iyi direnecek parti dediler. Kimileri, dinimizi en iyi temsil edecek parti dediler. Bunlar dini bütün dediler. Bunların neyi bütün olduğunu görüyorsunuz.

Bugünkü iktidar İslam tarihini de bütün coğrafya da yaşanan tarihini de hiçbir zaman ona göre değil tam dışında hükümet ediyorlar ki, kısa bir süre önce Ak Parti Düzce Milletvekili, Recep Tayyip Erdoğan'da Allah'ın bütün özellikleri var diyecek kadar ne halde olduğunu görüyorsunuz. Hükümetin içinde bulunduğu bu durum ve yolsuzluklar bu iktidarın sonunu getirmiştir" 

DHA