Ak Parti'de Nihat Hatipoğlu sürprizi

Kulislerde iktidar partisinin Prof. Nihat Hatipoğlu'nu aday gösterileceği konuşuluyor.

Ak Partide Nihat Hatipoğlu sürprizi
23 Eylül 2013 Pazartesi 09:12 tarihinde eklendi.
Vatan'ın haberine göre; hem Diyarbakır hem de Ankara kulislerinde öne çıkan isim ise Türkiye ’nin yakından tanıdığı, dini sohbetleri ile büyük ilgi çeken Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu. 
 
Nihat Hatipoğlu’na henüz adaylık teklifi götürülüp götürülmediği belirsizliğini korurken bu ismin Diyarbakır’da olumlu bir hava estirdiği belirtiliyor. 
 
1955 Diyarbakır doğumlu olan Nihat Hatipoğlu, Diyarbakır, Siirt ve Malatya’da ilkokulu tamamladı. Ailesinde de eski milletvekilleri bulunan Prof. Nihat Hatipoğlu, siyasete çok uzak bir isim değil. Hatipoğlu’nun Diyarbakırlı olması nedeniyle çok sayıda önemli STK ve bölgenin önde gelen isimlerinden destek alabileceği de kulislerde konuşuluyor. 
 
Halen ATV’de programlarını sürdüren Nihat Hatipoğlu’nun Diyarbakır adaylığına sıcak bakabileceği öne sürülüyor. Dile getirilen çok sayıda isim arasında öne çıkan Hatipoğlu’nun kamuoyunun sevdiği ve yakından tanıdığı ılımlı bir isim olmasının, Diyarbakır seçimlerinde önemli bir avantaj olabileceği de yine iktidar partisi kulislerinde konuşuluyor. İktidar partisi geçtiğimiz yerel seçimlerde eski Milletvekili Kudbettin Arzu’yu aday göstermişti. 
 
Nihat Hatipoğlu kimdir? 
 
Diyarbakır doğumlu olan Nihat Hatipoğlu, 1975’de Uşak İmam-Hatip Lisesi’ni ve Uşak Lisesi’ni bitirdi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. 2012 yılında profesör olan Hatipoğlu, 1985-1987 yılları arasında Mısır’da Arapça üzerine eğitim gördü. Dicle Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Hadis Ana bilim dalı öğretim üyesi olarak görev yapan Hatipoğlu, Flahs, Star, Kanal A ve son olarak ATV’de haftalık dini sohbet programlarını sundu. Kırk civarında yayınlanmış kaset, CD, VCD’si bulunan Hatipoğlu’nun yurtiçinde ve yurtdışında seri konferansları devam ediyor.