Ak Parti'den ihraç edilen başkan serbest bırakıldı

AK Parti'den ihraç edildikten sonra Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ak Partiden ihraç edilen başkan serbest bırakıldı
28 Ağustos 2016 Pazar 10:45 tarihinde eklendi.
FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle Ak Parti'den ihraç edilen 4 belediye başkanından biri olan Konya'nın Ilgın İlçe Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün akşam polis tarafından gözaltına alındı. Oral, ifadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne götürülürken, başkanlık makamı ve evinde aramalar yapıldı. Oral, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Oral, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
 
Ak Parti'den ihraç edildikten sonra yazılı açıklama yapan Oral, "Mukadderata inancım sonsuzdur. Fakat böyle bir süreçte hain FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlandırılarak partimden ihraç edilmem hem kendimin, hem şehrimin kabulleneceği bir şey değildir" ifadelerini kullanmıştı.