Ak Partili Başkan'dan hükümete maaş çağrısı

MARDİN'in Midyat İlçesi Belediye Başkanı Ak Partili Şehmus Nasıroğlu, 6 aydır belediye personelinin maaşlarını ödeyemediklerini belirterek, "Bu soruna hükümetin acilen çözüm bulmasını istiyoruz. Bu sorun çözülmezse belediyenin durumu vahim" dedi.

Ak Partili Başkandan hükümete maaş çağrısı
17 Kasım 2014 Pazartesi 16:07 tarihinde eklendi, 1.568 kez okundu.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in ziyaret ettiği Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, belediyenin ekonomik zorluklarını anlattı. Mardin’in Büyükşehir olmasının ardından yapılan kesintiler nedeniyle 6 aylık personel maaşını ödeyemediklerini belirten Nasıroğlu, şunları söyledi:
 
"Ekonomik yönden Maliye Bakanlığı’nın acilen bize bir ödenek yapması lazım. 6 aydır çalışanlarımızın maaşlarını ödeyemiyoruz. Mardin’in Büyükşehir olmasıyla birlikte Midyat Belediyesi’nin gelirleri çok azaldı. Önceden belediyemize ayda 2 veya 2,5 milyon lira para gelirken, şuan da bu rakam 400 bin liraya kadar düştü. Bu para bizim esnaf borçlarımızı ödemelerimize bile yetmiyor. Bizim yaşadığımız bu sorunu ben Mardin milletvekillerine de aktardım. Hatta bu sorunu bizimle Ankara’da yapılan bir toplantıda bizzat Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na da anlattım. Ciddi anlamda bir sıkıntı içerisindeyiz. Seçim bittiğinden bu yana bu sorunu anlatıyoruz. Ama bir çözüm bulunmuyor. Bir yerden acilen bize para lazım. Midyat’ın toplam nüfusu 105 bindir. Biz şu an hizmet yapmayı bir kenara bıraktık, personelimizin, işçilerimizin maaşını ödeyemiyoruz. Her ay 800 bin lira açığımız var. Yerel gelirlerimiz çok az. Bu soruna hükümetin acilen çözüm bulmasını istiyoruz. Bu sorun çözülmezse belediyenin durumu vahim. Sadece bu ay bizden kesilen ve Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan para 1 milyon liradır. Bize sadece 440 bin lira geldi. Mazot parası, esnafın borçları derken para kalmıyor. Sağ olsun personelimiz ve işçimiz bizi idare ediyor ama bu nereye kadar böyle gidecek."
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede hiçbir çalışma yapmadığını ileir süren Nasıroğlu, "Midyat’ın önceden şehir merkezinde 12 mahallesi vardı. Büyükşehir kanunu ile birlikte belde ve köylerinde mahalle statüsüne geçmesiyle bizim mahalle sayısı 72 oldu. Belde belediyelerin kapanmasıyla mevcut olan borçları da bize devredildi. Bu borcun miktarı ise yaklaşık 35 milyon liradır. Bizim en büyük sorunumuz Mardin Büyükşehir Belediyesi, belediye bizlere hiçbir iş yapmıyor. Büyükşehir hiçbir sorumluluğunu yerine getirmediği gibi ‘biz karışmıyoruz’ da diyorlar. Bugüne kadar Midyat’a bir iş yaptıkları yok. Daha doğrusu sadece biz değil, büyükşehir belediyelerine bağlı tüm alt belediyelerin hepsinde bu sorunlar var. Biz Büyükşehir Belediyesi ile entegre olsaydık ağlamazdık" dedi.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de, belediyelerin sorunlarını yakinen bildiklerini ve bunlarının çözümü noktasında bakanlık nezdinde gündeme taşıyacaklarını ve sorunların çözümü için takipçisi olacaklarını belirtti. Erdem, "Belediyelerin yaşamış oldukları sorunlar üzerinde duruluyor. En son yapılan MYK toplantısında da bu konular gündeme geldi. Bizim bu sorundan haberdar olmamız, bu sorunun bu ziyaretimizde söylenmeyeceği manasına gelmez. Sorunlar söylendikçe bu işin baskısı artar, çözüm süreci daha da kolaylaşır. Bu sorunlar konuşulacak, yazılacak, çizilecek, yasal bir takım değişikliklere ihtiyaç varsa. Bizi takip ediyor musunuz, meclisi? Biz yasa çıkartmak için sabahlara kadar, o görmediğiniz dönemde de kapalı olarak çalışıyoruz gece 12’lere kadar. Muhalefette çalıştırmamaya çalışıyor. Onlar çıkmasın da diye çalışıyor, biz çıksın diye çalışıyoruz. Midyat’ın aciliyeti var ama ülkenin de aciliyeti olduğu konular var" dedi.