Ak Parti'li kadınlara fotoğraflı dans tepkisi

AK Partili kadınların kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde tango, çaça, hint ve modern dans gösterisi yapılmasına tepki

Ak Partili kadınlara fotoğraflı dans tepkisi
31 Mayıs 2016 Salı 17:38 tarihinde eklendi, 1.044 kez okundu.
AK Partili kadınların kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde tango, çaça, hint ve modern dans gösterisi yapılmasına tepki gösterip eleştirdiği CHP'li Odunpazarı Belediyesi, Ak Parti döneminde külliyede mini etek giyen genç kızların katıldığı defile fotoğraflarını basın kuruluşlarına gönderdi.
 
Odunpazarı Belediyesi, Uluslararası Ahşap Heykel Festivali etkinlikleri kapsamında geçen 24 Mayıs'ta kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Kurşunlu Külliyesi'nde farklı yörelerden folklor oyunları, çaça, tango, Hint ve modern dans gösterisi gerçekleştirdi. Külliyedeki dans gösterilerine Ak Partili kadınlar tepki gösterdi. 'Külliyede tango istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan kadınlar dün Odunpazarı Belediyesi'nin Kültür Merkezi olarak kullandığı Kurşunlu Külliyesi önünde toplandı. Ak Parti Odunpazarı Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır konuşmasında "Kurşunlu Külliyesi içinde maneviyatımıza hakaret içerikli çaça, tango, Hint ve modern dans gösterileri yapılmasını istemiyoruz" dedi.
 
CHP'Lİ BAŞKANDAN AÇIKLAMA
 
Odunpazarı Belediyesi de bugün basın kuruluşlarına Ak Partili Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın görevde olduğu dönemde Kurşunlu Külliyesi'nde mini etek giyen genç kızların katıldığı defilenin fotoğraflarını gönderdi. Belediyenin yazılı açıklamasında da şöyle denildi:
 
"AKP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları tarafından belediyemiz ve Belediye Başkanımız aleyhinde çirkin bir üslubun kullanıldığı bir açıklama yapılmıştır. Kin ve nefretle yapılan bu çirkin açıklamaya karşılık şunu söyleyebiliriz ki: Odunpazarı Belediyesi; Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünü ve bağımsızlığını, Atatürkçü çağdaş düşünceyi, laikliği, demokrasiyi, sosyal hakları, hukukun üstünlüğünü ve bilimi, bedeli ne olursa olsun savunan, koruyan ve yaşatan bir belediyedir."

DHA