AK Partili Köse: CHP, 2-B'de samimi değil

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, CHP’yi 2B konusunda samimi olmamakla suçladı.

AK Partili Köse: CHP, 2-Bde samimi değil
15 Ocak 2013 Salı 16:36 tarihinde eklendi, 1.060 kez okundu.

 

CHP’nin seçim meydanlarında 2-B’yi çözeceğine dair vaatte bulunduğunu, ardından da yapılan düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğunu hatırlatan Köse, “Engellemeye çalıştıkları 2-B yasasıyla ilgili samimiyetten uzak söz ve tavırlarıyla yine vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar.” iddiasında bulundu. 
 
Orman vasfını yitirmiş hazine arazilerinin 1981 yılında Hazine’ye devredilmesi neticesinde 30 yılı aşkın süredir 2-B sorunu yaşandığına değinen Mustafa Köse, iktidarları tarafından yapılan yasal düzenlemeyle bu probleme kalıcı çözüm bulunduğunu ifade etti. 2-B yasasıyla gerçek hak sahiplerinin tapularına kavuşmasının önünün açıldığını belirten Köse, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Ülkemizdeki toplam 473 bin 419 hektar 2-B arazisinin yaklaşık yüzde 10’u Antalya’mızda bulunuyor. Dolayısıyla; yıllardır yaşanan bu sıkıntıyı en fazla, 2-B sahibi olan Antalyalı vatandaşlarımız biliyor.” dedi. 
 
İktidarlarının ilk döneminde yapılan 2-B düzenlemesinin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınarak iptal ettirildiğini hatırlatan Köse, “Halka karşı biraz samimi olun. Millet, 2-B ile sorunu olan herkes, baştan beri, 2B’nin çözümü konusunda samimiyetten ne kadar uzak olduğunuzu gayet iyi biliyor. Seçim meydanlarında çözeceğiz deyip de mecliste yaptıklarınızı, sonra da Anayasa Mahkemesi’ne koşup iptal ettirdiğinizi unutmadı. Yine seçim öncesi ‘2-B’leri bedava dağıtacağız’ söylemlerinizi de samimi bulmadığı için inanıp, güvenmedi. 2-B ile ilgili en son konuşması gereken CHP’dir.” ifadesini kullandı.

CİHAN