AK Partili Özdağ: 'Aracı Ecevit' lafını kullanmadım

AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Fethullah Gülen ve Papa görüşmesine aracılık eden kişinin Bülent Ecevit olduğuna dair sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

AK Partili Özdağ: Aracı Ecevit lafını kullanmadım
04 Aralık 2016 Pazar 16:53 tarihinde eklendi.
Türk Dili ve Edebiyatı Derneği ile haber sitesi EnPolitik'in irtibat bürosu Manisa'da düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şarkıcı İzzet Yıldızhan, Trabzonspor eski teknik direktörü ve spor yorumcusu Giray Budak ile birçok davetli katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan vekili Selçuk Özdağ, açılış kurdelesini davetli ve partililer ile birlikte kesti. Özdağ açılıştan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Papa ile Fethullah Gülen'in görüşmesine aracılık eden kişinin eski Başbakan merhum Bülent Ecevit olduğuna dair iddialarıyla ilgili düzeltme yaptı. Özdağ, şöyle konuştu: "Burada bir yanlış anlaşılma var; Komisyonda 5- 6 dilekçe vererek Fethullah Gülen'in ilişkilerini ortaya çıkarmak adına faaliyetlerde bulundum. Gülen, Hacettepe Üniversitesi'nden rapor alarak yurt dışına gitti. Giderken kendisine bir koruma polisi verildiği ve bu koruma polisinin de görevinin ABD'de uzatıldığını söylüyorlar. Bunun araştırılması için İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'na bir dilekçe verdim. Fethullah Gülen hangi uçakla gittiyse o uçaktaki yolcuların listesini istedim. Papa ve Fethullah Gülen görüşmesine atıfta bulundum. Papa, Fethullah Gülen'i mi davet etti, yoksa Fethullah Gülen mi görüşmek istedi? Gülen'in Vatikan'a gitmeden bir ay kadar önce Süleyman Demirel ile bir hafta önce de Bülent Ecevit'le görüşme yaptığını söyledim. Yoksa 'Aracı Ecevit' lafını kullanmadım. Aracıyı Vatikan'dan cevap geldikten sonra tüm kamuoyu öğrenmiş olacak."
 
 
FETHULLAH GÜLEN'E VE ABD'YE SESLENDİ
 
 
Bunun 50 yıllık kirli bir yapı olduğunu ifade eden Özdağ, şöyle devam etti: "Bu yapı iktidarları ele geçirmek ve iktidarları terbiye etmek, devleti ele geçirmek adına yola çıkmış vesayetçi bir yapıdır. Bu Fethullahçı Terör Örgütü'nün belli bir dönem içinde palazlandığı yalan. 50 yıllık hain bir yapı. Bu yapı ile mücadele etmek herkesin görevidir. MHP'nin, CHP'nin, AK Parti'nin görevidir. Buradan Fethullah Gülen'e sesleniyorum. Eğer senin darbeyle bir alakan yoksa gel Türkiye'ye hesabını ver. ABD'ye sesleniyorum. Fethullah Gülen'i Türkiye'ye teslim etmelisiniz. ABD'ye 1997 yılında gitti, 1 yıl kaldı geldi. Giderken vizeyi kim verdi, giderken yeşil pasaportu nasıl aldı? Vatikan'a 1998'de gitti. Giderken vizeyi kim verdi? Bu özel vizeyi Vatikan mı yoksa o günkü idareciler mi verdi? Çünkü o dönemde 1996-1999'lu yıllarda kimin iktidar olduğunu herkes biliyor. Vatikan'da cevap gelmeden önce yapılacak isim spekülasyonlarına inanmayın."
 
 
"BAZI OLAYLAR YENİDEN İNCELENMELİ"
 
 
AK Parti Manisa Milletvekili ve TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, Hrant Dink, Muhsin Yazıcıoğlu, Rahip Sandora cinayetleri ve Uludere'de uçakların 34 sivili öldürmesinin yeniden incelenmesi gerektiğini söyledi. Özdağ, şunları ekledi: "Oslo'yu sızdıranlar da bunlardı. Şimdi aynı şekilde ekonomik ameliyat ve canlı bomba ameliyatları yaparak Türkiye'nin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak istiyorlar. CHP Genel başkanına sesleniyorum. FETÖ'cülerle el ele vermeyin. FETÖ ile olan mücadelede bir olalım, birlikte mücadele verelim. Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin parçalarını sökenler Recep Tayyip Erdoğan'ın oteli basan adamlardır. Bu konu yeniden incelenmeli."

DHA