AK Parti'li vekile tepki

İzmir'de Konak Meydanı'nda toplanan 8 engelli derneğinin yönetici ve üyeleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut'un "2008 yılında çıkardığımız yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk" sözlerini protesto etti.

AK Partili vekile tepki
03 Ekim 2013 Perşembe 19:19 tarihinde eklendi.
Konak Meydanı'nda toplanan, 8 engelli derneğinin yönetici ve üyelerinden oluşan yaklaşık 60 kişi, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, geçen eylül ayında, Tekirdağın Çerkezköy İlçesi'ndeki Müjgan Serkan Karagöz Mesleki ve Özel Eğitim Merkezi'nin açılış törenindeki konuşmasında, hükümetin engelliler için çıkardığı yasaları hatırlatarak, "2008 yılında çıkardığımız yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk" diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut'a tepki gösterdi.

Engellilere CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven de destek verdi. Güven, AK Parti Milletvekili Akbulut'un bu açıklamalarıyla ilgili olarak, Aile ve Sosyal Poltikalar Bakanı Fatma Şahin'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdiğini, "Bu açıklama Bakanlığınızca nasıl karşılanmaktadır? Bu açıklamayı onaylıyor musunuz? Bu bir skandal değil midir? Bu Skandalı yaratan kişi ile ilgili olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz" sorularını yönelttiğini dile getirdi.
 
Engelliler adına basın açıklamasını okuyan Buca Engeliler Derneği'nden Gündüz Koçak da "AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaattin Akbulut hiç düşünmeden, hiç utanmadan ve hiç sıkılmadan, böylesine pervasız, böylesine çirkin bir ifadeyle 'Bizden önce engelli aileleri evindeki engelli çocuğunun, engelli annesinin, babasının, kardeşinin ölmesi için Allah'a dua ediyorlardı.

Biz o ailelere 450-500 aylık para verdik, onları insan yerine, adam yerine koyduk. Şimdi o aileler evlerindeki o engellilerin ölmemeleri için dua ediyorlar' diyerek, ülkemizdeki, sayıları milyonlara ifade edilen engellileri ve ailelerini derinden incitmiş ve yaralamıştır" diye konuştu.
 
Gündüz Koçak, Akbulut'un kendisini milletvekili yapan bu halka, yıllardır yok sayıldığını belirttiği engellilere, ayrımcı ve nefret söyleminde bulunduğunu savunarak, "Sizin insanlığınızı sorgulamak bize düşmez. Çünkü herkes insan doğar, 450- 500 TL ile insanlık sorgulanmaz.

Ama sizin adam olup olmadığınız sorgulanır. Yaptıklarınız bir lütuf, bir sadaka değildir, bir insanlık hakkıdır. Eğer yaptıklarınızla övünmek istiyorsanız altında imzanız olan BM Engelli Hakları Sözleşmesi'nin bize tanıdığı bütün hakları uygulayın" dedi. Engelliler yaptıkları açıklamanın ardından dağıldı.

DHA