Ak Partililer Sinan Çetin'in filmiyle motive edildi

Toplantının basına kapalı sabahki bölümünde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım telekonferans sistemiyle partililere hedeflerini ve İzmir yatırımlarını anlattı.

20 Ocak 2013 Pazar 19:03 tarihinde eklendi.

 

Programın öğleden sonra yapılan 2'nci bölümü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile Nükhet Hotar'ın genel değerlendirmesiyle sona erdi.
 
İktidarlarında halkın beklentilerinin gerçekleştiğini, halkın siyasetçilerden istediği pek bir şey kalmadığını söyleyen Ekrem Erdem, "Eskiden gençlerimiz istikballerini Avrupa'da arardı. Avrupa'ya çalışmaya giderdi. Bugün ülkemizde işsizlik oranı 9.1. Avrupa'da çok daha yüksek. Artık bu ülkenin gençleri Avrupa'da istikbal aramıyor. Avrupalılar Türkiye'de arıyor" diye konuştu.
 
İzmir için büyük önem taşıyan İstanbul- İzmir otoyolu ile ilgili olarak Bakan Yıldırım'ın tele konferansla verdiği bilgileri anımsatan Erdem, "Türkiye'nin en önemli projesi olan İstanbul- İzmir otoyolu ile artık İzmir mi İstanbul'un mahallesi olur, İstanbul mu İzmir'in mahallesi olur onu zaman gösterecek" dedi.
 
Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da konuşmasında kampa katılan partililere "Sizler vücudumuzun kılcal damarları gibisiniz. Yerel seçim sürecinde sizlerin emeği ve katkısı çok önemli. Çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bizim değildir. Daha fazla kardeşlik ve beraberlik duygusuna daha çok ihtiyacımız olan bu dönemde bizler söylemlerimizle, davranışlarımızla örnek olmalıyız" sözleriyle seslendi.
 
İktidar süreçlerinde hep sosyalleşmeye önem verdiklerini ve bunun ilk adımı olarak da milletvekili lojmanlarından çıktıklarını söyleyen Hotar, "Anayasanın 'Türkiye laik, sosyal, demokratik, bir hukuk devletidir' tanımında bugüne kadar hep laiklik ve demokrasi ön plana çıkarılmış. Biz sosyalleşmeye öncelik verdik. Ak Parti'nin halkla bütünleşmesinin ilk adımı olarak milletvekillerinin lojmanlardan çıkması, ekonomide istikrardan sonra sayın genel başkanımızın söylediği gibi sosyal restorasyon başladı. Sağlık, eğitim, kamuda önemli adımlar attık" diye konuştu.
 
Gelecekte Türkiye'yi bekleyen yaşlı nüfus tehlikesine karşı en az üç çocuk hedefinin halka iyi anlatılmasını istedi.

DHA