Ak Partililerin Osmanlıca diye astığı pankartlar Arapça çıktı

SANAYİ eski Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli'nde katıldığı partisinin Başiskele İlçe Kongresi'nde, Osmanlıca diye asılan pankartların Arapça olduğunu belirterek partilileri uyardı.

Ak Partililerin Osmanlıca diye astığı pankartlar Arapça çıktı
20 Aralık 2014 Cumartesi 16:38 tarihinde eklendi.
Ak Parti'nin bugün Başiskele İlçe kongresi gerçekleştirildi. Bahçecik semtindeki Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye,  Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve partililer katıldı.  Partililer salona Türkçe ve Osmanlıca pankartlar astı.
 
CUMHURBAŞKANI KARİZMATİK LİDER
 
Eski bakanlardan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün kongrede yaptığı konuşmada,  önce hükümetin çalışmalarını anlattı. AK Parti'nin  Türkiye'de 4 ncü iktidar dönemini yaşamaya hazırlandığını ve ilk kez 4 dönem üst üste kazanan parti olacaklarını belirtti. Ergün, "2019 yılında bambaşka bir Türkiye olacak. Daha yapmamız gereken çok iş var. Halkımız yapılan hizmetlerden memnun. Ancak, alternatifsizlik bizi gevşetmemeli. İşimizi daha titiz yapmalıyız. Cumhurbaşkanımız karizmatik bir lider. Başka partilerde böyle liderler çıkmadı. Rahmetli Erbakan da, Türkeş de karizmatik liderlerdi. Ama partileri bu başarıları elde edemedi" dedi.
 
OSMANLICA UYARISI 
 
Arapça'yı da iyi bilen Nihat Ergün, kongre salonunda partililerin Türkçe yazılı pankartların altında  aynı cümlelerin 'Osmanlıca'sı diye diye yazdıkları yazıyı eleştirerek,  "Bu kavramların hepsi Arapça. Yeni Türkiye, Yeni güç aynı kelimelerle, Y veya nun harfleriyle yazmak gerekirdi. Arap harfleriyle Türkçeyi yazarsanız, Osmanlıca olur. Böyle Arapça olur" dedi.
 
Ergün pankartlara bakıp gülerek, "Onun için iyi düşünülüp yapılması lazım. Bu açıdan söylüyorum" diyerek partililere bu konuda dikkatli olmaları uyarısınmda bulundu.

DHA