Ak Parti'ye Kılıç salvosu

Haşim Kılıç, canlı yayında AB ilerleme Raporu'nu çöpe atan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu eleştirdi.

Ak Partiye Kılıç salvosu
20 Ekim 2012 Cumartesi 09:18 tarihinde eklendi, 1.003 kez okundu.

 

Haşim Kılıç, ”Yapılan övgüleri cebimize koyarak, eleştirileri çöpe atarak görmemezlikten gelme gibi lüksümüz asla olamaz. Bunları önemsemek, varsa yanlışı düzeltmek zorundayız” diye konuştu.
 
Haşim Kılıç, AYM'de düzenlenen ”21. Yüzyılda Anayasa Teorisine İlişkin Sorunlar Küresel Öğretiden Kavrayışlar Konferansı”nnı açılışında yaptığı konuşmada konferansın, yeni anayasa çalışmalarına ve bireysel başvuru sürecine önemli katkı sağlayacağına inandığını söyledi. 
 
KUZU'YA "ÇÖPE ATAMAYIZ" ELEŞTİRİSİ
 
Hak ve özgürlüklerin sınırları aşarak evrensel boyut kazandığının altını çizen Kılıç, ”Artık kimse ülkesinde olup biteni saklama imkanı bulamıyor. En küçük hak ihlali bütün dünya tarafından izlenebiliyor. Küreselleşen bu ortamda bunu denetlemek üzere de bir ortak vicdan oluştuğunu söyleyebiliriz” dedi. Kurumların, kuruluşların bu ortak vicdanı ifade eden raporlarını, düşüncelerini, eleştirileri ya da övgülerini önemsediklerini dile getiren Kılıç, ”Yapılan bu övgüleri cebimize koyarak, eleştirileri çöpe atarak görmemezlikten gelme gibi lüksümüz asla olamaz. Bunları önemsemek varsa yanlışı düzeltmek zorundayız” dedi.
 
"ANAYASALAR KİMLİK BELGESİDİR"
 
Haşim Kılıç, şunları söyledi:
 
”Anayasalar bir ülkenin kimlik belgesidir. Bu kimlik belgesinde yazanlar sizin ne kadar hukuk devleti, ne kadar demokratik olduğunuzu gösteren değerlerdir. Anayasalarda bu değerlerin olması yalnız başına yetmiyor. Bunların hayata geçmesi de bir o kadar önemli. O nedenle buradaki konuşmaların hem yazılı hukuka hem canlı anayasa temsilcilerine önemli katkılar vereceğini umuyorum.”

Vatan Gazetesi