Ak Parti'ye kızdılar, seçimi boykot ettiler

VAN'da Ak Parti'nin milletvekili listesine tepki gösteren İran'dan 100 yıl önce göç öden büyük bölümü Azeri 'Küresünniler' olarak bilinen topluluk, tek tek mahalleleri dolaşırken seçimin boykot edilmesini istiyor.

Ak Partiye kızdılar, seçimi boykot ettiler
05 Mayıs 2015 Salı 15:18 tarihinde eklendi.
VAN'da Ak Parti'nin milletvekili listesine tepki gösteren İran'dan 100 yıl önce göç öden büyük bölümü Azeri 'Küresünniler' olarak bilinen topluluk, tek tek mahalleleri dolaşırken seçimin boykot edilmesini istiyor. Küresünniler Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, "Bizi yok sayanları biz de yok sayacağız" dedi.
 
Küresünniler, Van'da Ak Parti milletvekili aday listesinde kendi topluluklarından mensup kişilere yer verilmemesine tepki göstererek seçimin boykot edilmesi için çağrı yapıp, destek istiyor. Van'da aşiret mensuplarının yoğun yaşadığı mahallelere giden Küresünniler, 7 Haziran'da sandığa gitmeyeceklerini ve düzenleyecekleri bir şölende kendilerine destek veren herkesi bir araya getireceklerini söyledi. 
 
MAHALLE MEYDANINDA BOYKOT ÇALIŞMASI
 
Gittikleri mahallelerde tepkilerini dile getiren Küresünniler Düşünce Platformu üyeleri, ilk olarak Kuran-ı Kerim okuyarak propagandaya başlıyor. Yıllardan bu yana Küresünniler'in 'Ötekileştirildiğini' öne süren Küressüniler Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, yönetilen değil, yöneten toplum olmak için yola çıktıklarını söyledi. Atacan, şöyle konuştu: "Türkiye geneli 1 milyon, Van'da ise 150 bin nüfusumuz var. Van'da 40 bin mensubumuz oy kullanacaktı. Ancak, 7 Haziran'da sandığa gitmeyeceğiz. O gün büyük bir şölen düzenleyip bize destek verenleri bir araya getireceğiz. Bizleri yok sayanlara karşı başlattığımız bu onurlu mücadelede tüm halkımızın bizlerin yanında yer alacağından şüphemiz yoktur. 13 yıldır gönül verdiğimiz, her konuda katkıda bulunduğumuz, AK Parti, ne yazık ki önümüzdeki 4 yıl için de bizleri yok saymıştır. Bundan sonraki süreçte geleceğimizi kirli yapıların dudaklarından çıkacak sözlere teslim etmeyeceğiz. Bizlerin geleceğini kendi çıkarları için yok sayanları bundan sonra yok sayacağız. Bu saatten sonra bize başbakanlık bile verseler kararımızdan vaz geçmeyeceğiz. Tüm mahalleleri dolaşmayı hedefliyoruz. Halkımız sandıkları boş göndererek en güzel cevabı verecektir. 7 Haziran diriliş tarihimiz olacak." 

DHA