"AK Parti'yi şikayet etmedik"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve CHP Milletvekili Osman Korutürk, Mısır temaslarının ardından geldikleri İstanbul'da açıklama yaptılar.

AK Partiyi şikayet etmedik
12 Eylül 2013 Perşembe 13:34 tarihinde eklendi.
Atatürk Havalimanı'nda konuşan Faruk Loğoğlu, "Onlar da böyle bir ziyaretin beklenen bir ziyaret olduğunu, Türkiye- Mısır ilişkilerinin önemli olduğunu belirttiler. CHP'nin bu girişimini takdirle karşıladıklarını belirttiler" dedi.
 
"Bizim temmenimiz Mısır halkının demokrasi, özürlük, istikrar ve refah gibi değerlere kendi imkanlarıyla kavuşmaları oldu" diyen Loğoğlu, "Mısırda 76 siyasi parti var. Bunlardan en önemlileriyle görüşmeler yaptık. Hatta 'görüşemezsiniz' dedikleri Müslüman Kardeşler'in siyasi partisiyle de görüştük" diye konuştu.
 
Faruk Loğoğlu, "Asıl burada utanç verici olan Türk hükümetinin buraya gidememesidir. Biz gidiyoruz ancak Türk hükümeti gidemiyor" ifadesini kullandı. Faruk Loğoğlu, " Türk hükümetinin Mısır'ın içişlerine karışmasının dışında Başbakan'ın El Ezher şeyhine yönelik açıklamalarına yönelik olarak özür beklediklerini belirttiler" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'ni şikayet etmediklerini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Onlar şikayet etti ancak biz müdahalede bulunduk" diye konuştu.
 
CHP Milletvekili Osman Korutürk de tutuklu Türk gazeteci Metin Turan ile ilgili de girişimlerde bulunduklarını belirtti. Korutürk, "15 günde bir tutukluğunu uzatmak için karar alıyorlar. Bugün de karar verecekler. Belirtilen suçlamanın dışında bir suç unsuru yoksa bırakabileceklerini ifade ettiler" dedi.

Korutürk, "Müslüman Kardeşler'in siyasi partisiyle Suriye konusunu konuştuk. Onların düşünceleri de CHP ile birebir uyuşuyor" dedi.

DHA