"Ak Sakallı Dede" ifade verdi

Leyla ile Mecnun dizisinin 'Ak Sakallı Dede'si oyuncu Köksal Engür "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan yargılandığı davada hakim karşısına çıktı.

Ak Sakallı Dede ifade verdi
03 Eylül 2013 Salı 19:09 tarihinde eklendi.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar ile aralarında Köksal Engür ve eşi Jale Engür'ün de olduğu tutuksuz sanıklar katıldı. Evinde 504 gram esrar bulunduğu hatırlatılan Köksal Engür, "Uyuşturucu ticareti yapmadım.

Uyuşturucu kullanıcısıyım. Esrar ve marihuana kullanırım" dedi. Hakimin "İkisi aynı değil mi?" sözleri üzerine Engür, "Hayır biri ot, diğeri toz. Bu maddeyi satmak gibi bir eylemim olmadı" diye konuştu.
 
"TERAZİYİ MUTFAK İÇİN ALMIŞTIM"
 
Hakimin "Evinizde hassas terazi var" sözlerine ise Engür, "Esrarı parayla alıyordum. Bu nedenle aldığım esrarı tartıyordum" cevabını verdi. "Adli Tıp'tan alınan raporda terazide esrar ve kokain artıklarına rastlandığı yönündeki soruya Engür, "Eroin veya kokaini hayatımda kullanmadım.Teraziyi mutfak için almıştım.

Üzerinde kokain kalıntısı nasıl çıktı bilmiyorum. Teraziyi aldığım esrarın miktarını anlamak için kullandığım oluyordu" diye konuştu.
 
"CEZA AZALSIN DİYE 'EŞİME VERECEĞİM' DEDİM"
 
Daha önce evindeki uyuşturucuyu "eşime vereceğim" diye açıklayan Köksal Engür ifadesini değiştirdi. Esrar bağımlısı olduğunu belirten Engür, "Evimde bulunan uyuşturucu basında 1,5 kilogram olarak yer aldı. Gözaltındayken bana bunun 30 yıl hapsi olduğunu söylediler. Ben de uyuşturucu miktarını azaltmak için 'eşime vereceğim' dedim.

Ama şimdi açıkladığım gibi eşime herhangi bir uyuşturucu madde temini yapmadım" dedi. Engür, "Eşimden 23 senedir ayrı yaşıyorum. Çalışmadığı için ev kirası ve faturalarını karşılıyorum. Aramızdaki ilişki bu şekildedir. Kendisine uyuşturucu vermedim.

Evimde bulunan uyuşturucu basında 1,5 kilogram olarak yer aldı. Gözaltındayken bana bunun 30 yıl hapsi olduğunu söylediler. Ben de uyuşturucu miktarını azaltmak için 'eşime vereceğim' dedim. Ama şimdi açıkladığım gibi eşime herhangi bir uyuşturucu madde temini yapmadım" ifadesini kullandı.
 
"KİMSE KAÇMASIN"
 
Engür'ün ifadesi sırasında elektriklerin kesilmesi sırasında mahkeme salonunda ilginç diyaloglar yaşandı. Mahkeme Başkanı, tutuklu sanıkları kast ederek "Kimse kaçmasın" dedi. Engür ise "Ben buradayım" dedi. Hakim de gülerek "Sen niye kaçasın?" dedi.

Elektriklerin gelmesinin ardından ifadesine devam eden Engür, aleyhinde bir karar çıkarsa verilen cezanın ertelenmesini istedi.Köksal Engür'ün eşi Jale Engür de suçlamaları kabul etmeyerek eroin bağımlısı olduğunu söyledi. Esrarı çok mecbur kaldığında kullandığını öne süren Jale Engür, "Daha önce eşimden esrar aldığımı söylemiştim.

Ama miktarı düşürürsek ceza azalır diye böyle söylemiştim. Zaten esrar kullanmam. Eroin bağımlısıyım. Evimdeki esrarı da eşimden habersiz onun evinden aldım. Fakat eşim vermedi" dedi.

DHA