"Akan kan durmalı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Medvedev, Suriye’deki son durumu telefonda değerlendirdi. Recep Tayyip Erdoğan, “Akan kan durdurulmalı” derken, Medvedev, “Akan kan durmalı ama operasyona karşıyız” diye konuştu.

Akan kan durmalı
08 Şubat 2012 Çarşamba 18:03 tarihinde eklendi, 1.116 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Başkanı Dimitriy Medvedev'e, mevcut Suriye yönetiminin inandırıcılığını ve meşruiyetini tümüyle yitirdiğini söyledi. 

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Medvedev'in akşam saatlerinde Suriye'deki son gelişmelerle ilgili olarak telefonla görüştüğü belirtildi. 
    
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye konusunda karar alınamamasından, konuya ilişkin karar tasarısının veto edilmiş olmasından duyduğu üzüntü ve endişeyi Medvedev'e ifade ettiği belirtilen açıklamada, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye'de toplam can kaybının 7 bini aştığına, sivil halka yönelik şiddetin bugün de sürdüğüne işaret ettiği bildirildi. 
    
Recep Tayyip Erdoğan'ın akan kanın ivedilikle durdurulması gerektiğini vurguladığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
    
''Mevcut Suriye yönetiminin inandırıcılığını ve meşruiyetini tümüyle yitirdiğine değinen Sayın Başbakanımız söz konusu ülkede yaşanan olaylar karşısında herkesin vicdani sorumluluğu bulunduğuna da dikkati çekmiştir. Sayın Başbakanımız, Suriye'de istikrar ve barışın sağlanması için Türkiye ve Rusya'nın eşgüdüm ve istişare içinde çalışmalarında yarar gördüğünü ifade etmiştir. 
    
Görüşmede, Türkiye ve Rusya'nın dışişleri bakanlarının Suriye konusunda temas halinde olmaları, istişare için bir araya gelmeleri hususunda mutabakat sağlanmıştır.''