Akaryakıt kaçakçılığına sıkı takip

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, akaryakıt kaçakçılığını sıkı takip için gümrüklerde yeni teknolojileri devreye soktukları gibi kadrolarda da önemli artış sağladıklarını söyledi.

Akaryakıt kaçakçılığına sıkı takip
26 Kasım 2013 Salı 19:41 tarihinde eklendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Münir Karaloğlu ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki müdürlüğe gelen Hayati Yazıcı, basın mensuplarına ziyaretle ilgili açıklama yaptıktan sonra bölge müdürü İhsan Yertutan'dan brifing aldı.

Bakan Yazıcı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bakanlıklarımızın 2011 yılında bir yapılandırılması gerçekleştirildi. Bu yapılandırılma kapsamında oluşturulan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde 20 tane bizim bölge gümrük ve ticaret müdürlüğü kurma yetkimiz ve kadromuz var.

Biz bunların 16 tanesini kurduk, bunlardan biri de Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, yani burası. Bir de bunun yanında bizim ticaret kısmımız var ki, il ticaret müdürlüğü, 81 ilde atadığımız ve hemen hemen tamamı vekaleten devam ediyor." dedi.

Bölge müdürlüklerinin bakanlığın gümrük birimlerinin orta düzey çatısını oluşturduğunu anlatan Yazıcı, "Bu bölgede gerçekten Türkiye'de dış ticaret hacmini dikkate aldığımızda 20, 25 milyar dolar düzeyinde sadece Bursa'da, hinterlandını da dikkate aldığımızda 30 milyar dolar düzeyinde bir dış ticaret hacmi burada gerçekleştiriliyor." şeklinde konuştu.

"KAPILARDA SADECE TEKNOLOJİK ARAÇLARLA HİZMET VEREMEZSİNİZ"

Gümrüklerde yeni teknolojileri de devreye soktuklarını aktaran Bakan Hayati Yazıcı, şöyle devam etti: "Ayrıca gümrüklerimizi beşeri ihtiyaç bakımından da takviye ediyoruz, yeniliyoruz, kadrolarımıza son bir kaç yıl içinde önemli artış sağladık. Tabii ki emekli olanlar oldu.

Takviye etmek suretiyle gerçekleştirdiğimiz bu beşeri kaynak zenginliğinin geri dönüşlerini de görmeye başladık. Kapılarda sadece teknolojik araçlarla hizmeti sürdüremezsiniz, onu kullanacak, onu en verimli şekilde kullanacak beşeri kaynağa da ihtiyaç var. Bu anlamda da Uludağ bölge müdürlüğümüzün beşeri kaynak açısından bize ulaşmış bir eksikliğinin olmadığını söyleyebilirim."

Önlerinde önemli projeler olduğunun altını çizen Bakan Yazıcı, "Mesela önümüzdeki Perşembe günü akaryakıt kaçakçılığı ile koordinasyon görevinin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak ukdemde olması nedeniyle enerji muhabirleri ve yazarları ile bir kahvaltımız olacak Ankara'da inşallah. O alandaki çalışmalarımızı onların vasıtası ile kamuoyu ile paylaşacağız." şeklinde konuştu.


CİHAN