Akaryakıta çifte zam

Tavan fiyatın sona ermesinin hemen ardından akaryakıta çifte zam geldi. Benzin ve motorinin litresi 4-5 kuruş artırıldı.

Akaryakıta çifte zam
21 Nisan 2015 Salı 10:17 tarihinde eklendi.
Tavan fiyatın sona ermesinin hemen ardından akaryakıta çifte zam geldi. Benzin ve motorinin litresi 4-5 kuruş artırıldı.
 
Buna göre litre başına 5 kuruş zam ile, İstanbul'da kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4.64 liraya, İzmir ve Ankara'da 4.65 liraya yükseldi.
 
Motorine de litre başına yapılan 5 kuruş zam sonrası, İstanbul'da 3.96 liraya, Ankara'da 3.99 liraya ve İzmir'de 3.92 liraya yükseldi.
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 19 Şubat'ta başlayan iki aylık tavan fiyat uygulamasının sona ermesine ilişkin olarak dün yaptığı açıklamada, akaryakıt piyasasında dağıtıcı ve bayi paylarının izlenen Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle uymlu duruma getirildiğini belirtmişti.
 
EPDK'dan yapılan açıklamada, "Söz konusu uygulama ile dağıtıcı+bayi marjları takip edilen AB ülkelerindeki (Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya) marjlara uyumlu hale getirilmiştir" denildi ve şu uyarı yapıldı:
 
"İki aylık tavan fiyat uygulaması 20 Nisan 2015 tarihi saat 24:00’da son bulacak olup, Kurumumuzca bundan sonraki süreçte de ilgili mevzuat çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir."