Akbank’ın çalışan sayısı 16 bin 400’e ulaştı

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, geçen yıl 60 yeni şube açtıklarını, çalışan sayısını 1000 kişi artırarak 16 bin 400’e çıkardıklarını söyledi.

Akbankın çalışan sayısı 16 bin 400e ulaştı
04 Ocak 2013 Cuma 14:00 tarihinde eklendi, 1.794 kez okundu.

 

Adana Sanayi Odası (ADASO) ile Akbank arasında “Avantajlı Krediler, KOBİ Destek Paketi ve Aidat Tahsilat Sistemi”ni içeren işbirliği protokolü törenle imzalandı.
 
Adana Sanayi Odası’nda düzenlenen işbirliği protokolü imza töreninde konuşan 
 
Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Akbank için de Adana’nın ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu belirterek, “Hem Adana’da kurulmuş olması, hem de ailenin ve hissedarların birçok alanda faaliyet göstermesi Adana’yı her zaman önemli kılmıştır. Adana Sanayi Odası ile işbirliği protokolünü imzalamaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.
 
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de üç ayda bir yapılan değerlendirme toplantısının ilk defa İstanbul dışında verilen önem nedeniyle Adana’da yapıldığını bildirdi. Adana’daki müşteri sayısının 500 bine ulaştığını belirten Binbaşgil, “Daha iyi olmak, daha iyi şeyler yapmak istiyoruz.” diye konuştu.
 
Binbaşgil, Akbank’ın 2012 yılında piyasanın üzerinde bir başarı sağladığını, başta krediler olmak üzere sektörde iyi bir performans gösterdiğini belirterek, geçen yıl 60 yeni şube açıldığını çalışan sayısını 1000 kişi artırarak 16 bin 400’e çıkardıklarını ve büyümeyi sürdürdüklerini kaydetti.
 
ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Akbank’ın, 1948 yılında Adana’da kurulduğunu ve ilk şubesinin Ceyhan’da açıldığını, bu nedenle Adana ve sanayi tarihinde çok önemli bir yere sahip bulunduğunu ifade etti.  Adana’nın her köşesinde Sabancı Ailesi’nin izlerine rastlandığını vurgulayan Sürenkök, işbirliğinin sanayiciler açısından büyük önem taşıdığını, daha ileri boyutlara taşınmasını arzuladıklarını söyledi.
 
Törende, işbirliği protokolü ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ile Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer ve Genel Müdür Hakan Binbaşgil tarafından imzalandı. İşbirliği protokolü anısına Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer’e “Adana Sanayi Tarihi” kitabı, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök’e  “Uğur Böceği”nin yer aldığı bankanın plaketi verildi.
 
Törene, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler, Yönetim Kurulu Üyeleri Civan Serintürk ve Kurtuluş Kaynak, Genel Sekreter Gazi Yılmaz ile Akbank Ticari ve Kobi Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cenk Kaan Gür, Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel ve Çukurova Bölge Müdürü Aşkım Akata katıldı.

CİHAN