Akbank'tan dev sendikasyon kredisi

Akbank yeni bir sendikasyon kredisine imza atarak sadece sendikasyon kredileri ile sağladığı finansmanı 3 milyar doların üzerine taşıdı

Akbanktan dev sendikasyon kredisi
18 Ağustos 2011 Perşembe 10:05 tarihinde eklendi.

 

Akbank, dünyanın önde gelen bankalarının katılımıyla 1,45 milyar ABD Doları tutarında sendikasyon kredisi sağladı. 708,5 milyon Euro ve 422 milyon dolar tutarında, 1 yıl vadeli 2 ayrı dilim olarak yapılandırılan sendikasyon kredisinin maliyeti sırası ile EURİBOR + yüzde 1,00 ve LİBOR + yüzde 1,00 olarak gerçekleşti. Akbank, imza attığı bu sendikasyon kredisi ile 2010 yılı Ağustos ayında sağladığı 1 milyar Euro tutarındaki sendikasyon kredisinin 1 yıl vadeli dilimini %130 oranında yeniledi.
 
17 Ağustos 2011, Çarşamba günü Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki The Seed'de gerçekleştirilen sendikasyon imza törenine Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli ve sendikasyona iştirak eden 44 bankanın temsilcileri katıldı.
 
İmza töreninde bir konuşma yapan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Akbank'ın global ekonomide risklerin arttığı zorlu bir dönemde maliyetleri daha aşağı çekerek sağladığı sendikasyon kredisiyle uluslararası borçlanma işlemlerindeki başarısını bir kez daha tekrarladığını vurguladı ve şunları söyledi:
 
"Uluslararası bankaların birbirlerine kredi kanallarını kapadığı bir dönemde alınan bu kredi Akbank'ın gücünü, uluslararası finans piyasalarındaki saygınlığını ve uluslararası işlemlerdeki uzmanlığını bir kez daha teyid etmiştir. Mart ayında yaptığımız gibi, sendikasyon kredisinin maliyetlerini bir kez daha indirerek Türk bankacılık sektöründe sendikasyonlardaki liderliğimizi sürdürüyoruz. Amerika ve Avrupa'daki finansal piyasalarda meydana gelen çalkantılara, çevre ülkelerde yaşanan huzursuzluklara rağmen Türk ekonomisi ve Türk bankacılık sektörü, başarılı performansı ile yabancı bankaların ve yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor."
 
Akkurt, bu son sendikasyon işlemiyle Akbank'ın geçtiğimiz yıl aldığı sendikasyon kredisinin 1,1 milyar Dolar tutarındaki 1 yıl vadeli bölümünü 1,45 milyar Dolar olarak yenilediklerini, Ağustos ayı başında alınan 200 milyon Dolar tutarındaki seküritizasyon kredisi ile birlikte Türk ekonomisi ve reel sektörü için 500 milyon Doların üzerinde ilave taze kaynak yarattıklarını da dile getirdi.
 
Akbank Uluslararası Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli bankanın köklü ve geniş uluslararası ilişkiler ağı, uluslararası borçlanmadaki uzmanlığı ve izlediği doğru strateji sonucu sendikasyon kredisinde maliyetleri aşağı çekmeyi sürdürdüğüne dikkat çekti.
 
Kefeli, "Dış borçlanmadaki gelenekselleşen başarılarımıza bir yenisini ekledik. Sendikasyon piyasasında yaptığımız borçlanmamız toplamda 3 milyar Doları aştı. Sendikasyon kredilerinde Türk Bankacılık sektöründeki lider konumumuzu sürdürüyoruz." dedi.