Akçakale'ye 4 havan mermisi düştü

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde muhalifler ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışmalarda ateşlenen 4 havan mermisi, sınırı aşarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki boş araziye düştü.

Akçakaleye 4 havan mermisi düştü
23 Temmuz 2013 Salı 20:46 tarihinde eklendi.
İç karışıklıkların sürdüğü Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nde muhalifler ile PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çıkan çatışmalarda ateşlenen 4 havan mermisi, sınırı aşarak Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'ndeki boş araziye düştü. 
 
Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'nin Silip bölgesinde, Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler ile PYD güçleri arasında öğleden sonra çatışma çıktı. Çatışmada ateşlenen 4 havan mermisi sınırı aşarak, sınır hattındaki Akçakale'nin Buket Köyü'nde boş araziye düştü. Merminin düştüğü alanda jandarma, güvenlik önlemi alarak mermilerin bulunduğu bölgenin üzerini kapattı. Havan mermisinin düştüğü sırada arazide çalışan İbrahim Şahin, "Mermiler büyük gürültüyle düştü, ama patlamadı. Arazide büyük çukur oluştu. Olayı güvenlik güçlerine bildirdik ve jandarmaya güvenlik gerekçesiyle çukurların üzerini kapattı" diye konuştu.
 
Öte yandan Akçakale Kaymakamlığı'da sınıra yakın köylerdeki vatandaşlara, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması ve sınırdan uzak durulması gerektiği konusunda uyarı gönderdi. Güvenlik güçleri, sınır hattında önlemlerini sürdürüyor. 

DHA