Akdeniz Oyunları maskotuna isim aranıyor

Mersin'de 2013'te düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları'nın tanıtımında önemli görevler üstlenecek maskotun isminin belirlenmesine yönelik çalışma başlatıldı.

Akdeniz Oyunları maskotuna isim aranıyor
02 Temmuz 2012 Pazartesi 16:37 tarihinde eklendi, 1.782 kez okundu.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, logo ve maskotun böyle büyük organizasyonlar için önem taşıdığını belirtti. 

     
Maskot olarak caretta caretta figürünün seçildiğini anımsatan Aksoy, ''Oyunlar için belirlenen maskot tasarımının çıkış noktası, Mersin sahillerinin milyonlarca yıldır konuğu, hatta ev sahibi olan caretta caretta kaplumbağalarıdır. Caretta carettalar, bölgenin önemli doğal miraslarından biri olma özelliğini taşıyor. Maskotumuz, 17. Akdeniz Oyunları'nın en önemli simgelerinden biri olacak'' ifadelerini kullandı. 
     
Akdeniz Oyunları maskotunun ismini başta Mersinliler olmak üzere herkesin katılımıyla belirlemek istediklerini ifade eden Aksoy, şöyle devam etti: 
   
''Bu bağlamda maskota etkin bir ismin verilmesini önemli bir adım olarak görüyoruz. Halkımızın da, isim önerileriyle bu sürece dahil olmasını ve bu büyük organizasyona katkıda bulunmasını bekliyoruz. Önerilecek maskot isimleri kamu düzenini bozucu, siyasi, etnik, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ayrımı yapmayan bir yapıda olması gerekiyor. Genel ahlak ve adaba aykırı, zararlı ve kötü alışkanlıkları özendirici, kanunlarla yasaklanmış ibareler maskotumuza isim olamaz. 
     
İsim önerileri 15 Temmuz'a kadar oyunların resmi internet sayfası olan 'www.mersin2013.gov.tr' adresi veya 0324 325 77 07 faks numarasından genel koordinatörlüğe bildirilebilir. Bu tarihe kadar bize ulaşan isim önerileri 15-30 Temmuz arasında internette oylayacağız ve en çok oyu alan öneri maskotumuzun ismi olacak.'' 
     
İzmir'de düzenlenen Dünya Üniversite Yaz Oyunları (UNIVERSIADE) maskotu olan ''yalı çapkını'' kuşuna ''Efe'', Erzurum'daki Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın ''Çiftbaşlı Kartal'' maskotuna da ''Kanka'' adı verilmişti.