Akdeniz Oyunları'nda kuralar çekildi

Mersin'de 20-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 17'nci Akdeniz Oyunları'nın takım sporları kura çekimi Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun katılımıyla yapıldı.

Akdeniz Oyunlarında kuralar çekildi
07 Mayıs 2013 Salı 22:14 tarihinde eklendi, 1.517 kez okundu.

 

Kızkalesi'nde yapılan kura çekimine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Milli Takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı, Akdeniz Oyunları Delegasyon Üyeleri ve çok sayıda Mersinli yer aldı.

2013 Akdeniz Oyunları'nın bugüne kadar yapılan en iyi organizasyon olacağına vurgu yapan Vali Güzeloğlu, oyunların Mersin'e verilmesinin, ülkemiz 2023 hedefleri adına bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. Türkiye'nin her alanda belirleyici bir ülke olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, oyunların hak edilmiş bir organizasyon olduğunu dile getirerek, "Organizasyonu Mersin markasıyla ülkemizle buluşturan Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyor, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç başta olmak üzere, oyunların ilimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi adına çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
 
MERSİN TÜRKİYE DEMEKTİR 
 
Oyunlar süresince Türkiye'nin kalbinin Mersin'de atacağını kaydeden Vali Güzeloğlu, "Mersin oyunlar süresinde Türkiye demektir. Ülkemiz oyunlarda sportif başarıda da en üst düzeyde temsil edilme onurunu yaşayacaktır. Çünkü Mersin her alanı ve kesimiyle bu büyük organizasyona hazırdır. Kamu, yerel, sivil ve özel tüm paydaşlar organizasyon boyunca Türk Halkı'nın konukseverliğini sunacaktır.

Amacımız ülkemizi temsil etme sorumluluğu içerisinde yüz akı bir organizasyon gerçekleştirmek ve ilimize gelen konuklarımıza unutulmaz bir şölen sunmaktır. Akdeniz'in incisi Mersin; tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kültürel birikimleri ve insani değerleri ile oyunlara katkı sunacak Oyunlar Mersin'e, Mersin ise Türkiye'ye ve Akdeniz Oyunları'na ayrı bir anlam katacaktır.

Tüm bunların yanında 2013 Akdeniz Oyunları ülkemizin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına önemli bir referans olacaktır" diye konuştu. 
 
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise oyunların 11'i yeni olmak üzere, 54 tesiste 24 ülke sporcusunun katılımıyla gerçekleştirileceğini belirtti. 
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'da Akdeniz Oyunları'nın Mersin'e çok şey katacağının üzerinde durdu. Özcan, oyunların en işi şekilde organize edilmesine katkı koyan Başbakan, Bakanlar ve Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti. Konuşmaların ardından kura çekimlerine geçilirken, guruplar şöyle şekillendi: 
 
Futbol (U19); 
 
A Grubu: TÜRKİYE-Fas-Bosna Hersek-Arnavutluk 
 
B Grubu: İtalya-Makedonya-Libya-Tunus 
 
Basketbol; 
 
A Grubu: TÜRKİYE-Makedonya-Mısır-Cezayir 
 
B Grubu: Sırbistan-Tunus-İtalya 
 
Voleybol (Erkekler); 
 
A Grubu: TÜRKİYE-Mısır-Fransa- 
 
B Grubu: Tunus-İtalya-Makedonya-Cezayir 
 
Voleybol (Kadınlar); 
 
A Grubu: TÜRKİYE-Slovenya-Tunus 
 
B Grubu: Yunanistan-Fransa-Hırvatistan-İtalya 
 
Hentbol (Erkekler); 
 
A Grubu: Fransa-Mısır-Slovenya- 
 
B Grubu: Sırbistan-Cezayir-Yunanistan-Tunus 
 
C Grubu: TÜRKİYE-Hırvatistan-Makedonya-İtalya 
 
Hentbol (Kadınlar); 
 
A Grubu: İspanya-Sırbistan-Tunus 
 
B Grubu: Karadağ-Hırvatistan-İtalya-Makedonya 
 
C Grubu: TÜRKİYE-Fransa-Slovenya-Cezayir 
 
Su Topu; 
 
A Grubu: Yunanistan-İtalya-Fransa-Sırbistan 
 
B Grubu: TÜRKİYE-Hırvatistan-İspanya - Mersin

DHA