Akdeniz tam bir cennet!

Yatlar da Akdeniz'in sularıyla buluşmaya başladı.

Akdeniz tam bir cennet!
07 Nisan 2011 Perşembe 18:36 tarihinde eklendi, 1.018 kez okundu.

 

Günübirlik yat turizminin önemli merkezlerinden Antalya'nın Demre ilçesinde yatlar, Akdeniz'in mavi sularıyla buluşmaya başladı.
 
Demre'de yatların kış dönemindeki kara molası sona erdi. Karaya çekilen ve kış boyuna çürüyen bölümleri onarılan ve boyanarak yeni sezona hazırlanan yatlar, Çayağzı Limanı'ndan denize indirildi.
 
Demre Denizciler Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada, 40 büyük yatın bakımdan sonra denize indirildiğini söyledi. İlçenin turizm faaliyetlerine hazır olduğunu kaydeden Çetin, "Günübirlik turizmde Kekova'ya turlar bu tekne ve yatlarla yapılıyor. Dolayısıyla turizm faaliyetlerinin önemli bir bölümü bu yatlarla yapılıyor" dedi.
 
Çetin, yeni sezonda tarihi ve doğal güzellikleri denizden izlemek isteyen tatilcileri beklemeye başladıklarını sözlerine ekledi.
 
Öte yandan sezonun ilk yat turları da başladı. Tura çıkan turistler, hem tarihi yerleri gezdi, hem de denize girmenin keyfini çıkardı. İlk kez Kekova'ya gelen Ukrayna'lı Yana Bulavkina, gördüğü manzara karşısında büyülendiğini söyledi. Bulavkina, "Kekova çok nefis bir yer. Adeta büyülendik. Tarihi, doğası ve denizi ile bir cennet. Yine geleceğim" diye konuştu.
 
Yat turuna çıkan diğer turistler de bölgenin doğal güzelliklerinden etkilendiklerini belirtti.