Akdoğan, Kabataş olayını değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta bir kadının darp edildiği iddiasını değerlendirdi.

Akdoğan, Kabataş olayını değerlendirdi
14 Şubat 2014 Cuma 18:26 tarihinde eklendi.

Akdoğan, “Anlaşılan paralel yapının yönlendirmesiyle bu tür bir takım fotoğraf kareleri üzerinden bir anlam üretilmeye çalışılıyor.” dedi.

Pendik’te katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gezi olayları sırasında Kabataş’ta Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelininin darp edildiği iddiasının sorulması üzerine Akdoğan, “Kabataş konusu başörtülü bir bayana saldırı oldu iddiası vardı.

Şimdi bir takım fotoğraf kesitleri üzerinden yorum yapmak doğru değildir. Onun öncesi nedir, sonrası nedir? Yani o filmin tamamını görmeden bir fotoğraf karesi üzerinden yorum yapılamaz. Ortada bir mağdur var, bu mağdurun yaşadıkları var, anlattıkları var, adli tabiplik ten aldığı raporlar var.

Bunlar bizim için şu anda daha geçerlidir, aksi ispat edilmiş değildir o görüntülerin. Bunlardan medet ummayı da doğru bulmuyoruz. Ortada bir kadına böyle bir saldırı yapıldıysa bebeği ile birlikte bunun üzerinde durmak varken anlaşılan paralel yapının yönlendirmesiyle bu tür bir takım fotoğraf kareleri üzerinden bir anlam üretilmeye çalışılıyor, bunlar ortada duran gerçeği değiştirmez.” ifadelerini kullandı.

Yalçın Akdoğan, medya patronlarına baskı iddiasıyla ilgili soruyu da, “Benimle ilgili çıkan Meclis TV konusu. Ben Meclis TV’yi ne aradım ne görüşmem oldu, ne bir müdahalem oldu, ne de bir kapattırmam söz konusu oldu? Meclis TV’nin nasıl çalışacağı bellidir, kanunu vardır, yönetmeliği vardır.

Orada hiç kimse buna müdahale edemez. Kendi kanunları çerçevesinde Meclis TV çalışır hangi partiye ne kadar zaman ayıracağız da bellidir, partilerin saatleri de bellidir. Buna müdahale zaten mümkün değildir. Benim de bu yönde her hangi bir müdahalem söz konusu olmamıştır. Bizim burada bahsettiğimiz saat 07.00’dan sonra Meclis TV yayınlarının kapatılması durumudur.

Bu konuda Meclis bir karar almıştı. Yoksa Meclis TV’ye dönük veya herhangi bir medya kuruluşuna dönük benim bir müdahale vesaire söz konusu olmamıştır.” şeklinde konuştu.” şeklinde cevapladı.


CİHAN